Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek meclis gündeminde İstasyon vardı

Erdek meclis gündeminde İstasyon vardı

AK Partili ve CHPli meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantı Çarşamba günü saat 17:00de başladı. Başkan Aysan, toplantıyı başlatmak üzereyken, CHP meclis gurubu üyeleri ilçede muhtelif noktalara konulan BAZ istasyonlarının belediye meclis ka

AK Partili ve CHP`li meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantı Çarşamba günü saat 17:00`de başladı.
Başkan Aysan, toplantıyı başlatmak üzereyken, CHP meclis gurubu üyeleri ilçede muhtelif noktalara konulan BAZ istasyonlarının belediye meclis kararıyla yasak getirilmesini istedi.
Bodrum Belediye Meclisinde BAZ istasyonlarının 6 ay içinde yerlerindn sökülüp kaldırılması kararının alındığını, bu kararın aynının Erdek Belediye Meclisinde alınmasını talep eden CHP`li üyelerin önerisine, Aysan, belediye meclisinin BAZ istasyonlarını kaldırma yetkisinin bulunmadığını, bu yetkinin yargıya ait olduğu, böyle bir karar alınsa bile sadece alınmış bir karar olarak kalacağını belirtip, bu konuda yetki makamının yargı yolu olduğunu işaret etti.
Başkan Aysan`ın konuşmasından sonra söz alan belediye meclisinin AK Parti üyeleri,, baz istasyonlarının genellikle şahıs arazileri, arsaları ve binalarının üzerine kurulduğunu söyleyip, geçtiğimiz yıllarda Kanava Deresinin yakınına Erdek Belediyesi`ne ait bir alana BAZ istasyonu kurulmasına bir önceki belediye yönetimi tarafından ses çıkarılmadığı, göz yumulduğu hatırlatıldı.
Karşılıklı yapılan bu konuşmalardan sonra BAZ istasyonu konusu kapatılıp, Belediye Başkanı Aysan, meclis toplantısını açtı.
Gündemin 1. konusu; Belediye garajının onaylı plan tadilatının iptaliydi.
Erdek garaj alanına Akaryakıt ve LPG İstasyon, yeni otel ile katlı otopark yapılabilmesi için, belediye meclisinin Haziran 2008 tarihindeki toplantısında kabul ettiği imar plan tadilatını takiben, garaj içinde 7 ay önce yapımına başlanan "Garaj akaryakıt ve LPG İstasyon inşaatının" Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü`nce, karayolu kenarına yapılacak tesisler hakkındaki yönetmelik hükümlerine aykırı olduğu ve bu nedenle bu tesis inşaatının durdurulmasının istendiğini tüm üyelere açıklayan Başkan Aysan, Karayollarının bu talebi doğrultusunda akaryakıt ve LPG istasyon inşaatının 14 Ağustos`ta mühürlendiğini.
GÜMÇED`in başlattığı toplu imza kampanyasında toplanan 6500 imzayla birlikte Balıkesir İdare Mahkemesi`ne gittiğini, burada mahkemenin ret talebiyle karşılaşan GÜMÇED`in yerel mahkemenin kararını DANIŞTAY`a taşıyıp, yerel mahkemenin GÜMÇED`in aleyhinde verdiği RET kararının DANIŞTAY tarafından iptal edilip yerel mahkemede yeniden görüşülmek üzere GÜMÇED`in lehinde karar verdiğini duyurdu. Garajda 14 ay önce yapılan imar plan tadilatının iptalinin meclis gündemine taşındığını, bu konunun daha detaylı olarak incelenmesi için konunun İmar Komisyonuna havale edilmesini isteyen Başkan Aysan`ın bu teklifini toplantıda hazır bulunan AK Parti ve CHP`li tüm üyeler oy birliğiyle kabul etti.
Gündemin 2. konusu, belediye meclisinin 26 Kasım 2008 tarih ve 20 sayılı kararıyla belirlenen Gelirler Tarifesinin "PALAMAR ÜCRETİ" başlıklı 30. maddesinin 1. bendinin sonuna parantez içinde "Kamu kurum ve kuruluşlarına ait deniz vasıtaları hariç" ibaresinin eklenmesi yer aldı.
Başkan Aysan`ın üyelere sunduğu bu teklif de toplantıda hazır bulunan AK Parti ve CHP`li üyelerin oylarıyla oy birliğiyle kabul edildi. Bu karardan sonra Avşa Belediyesi`ne ait arabalı vapurdan belediye tarafından Palamar Ücretinin alınması kaldırılmış oldu.
Ana gündem maddelerinden sonra geçilen ek gündem maddesinin konusu, Erdek Mezarlık alanı olarak ayrılan parselleri kamulaştırma ve mezarlık düzenlemesine ilişkin vatandaşlarca şartlı bağışların kabulu oluşturuyordu.
Başkan Aysan, İlçemiz mezarlığının hızla dolması nedeniyle mevcut mezarlık yanındaki parsellerin kamulaştırılmasından 500 bin lirayı bulan kamulaştırma bedellerinin belediye tarafından ödenebilmesinin zorluğuna işaret edip, kamulaştırılan yerlerle ilgili maddi yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımızın belediyeye bağış yapabilmesi için Erdek Halk Bankası Şubesinde bir hesap açılabilmesi yetkisini meclisten istedi. Başkanın bu önerisini yerinde bulan tüm meclis üyeleri kararı oy birliğiyle kabul ederek, belediye meclisinin Eylül 2009 ayı olağan toplantısı sona erdi.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli