Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Meslek Yüksek Okulu’nda afet tatbikatı

Erdek Meslek Yüksek Okulu’nda afet tatbikatı

Erdek Meslek Yüksek Okulu’nda “Afet Farkındalık Eğitimi Semineri ve Acil Durum Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Erdek Meslek Yüksek Okulu’nda “Afet Farkındalık Eğitimi Semineri ve Acil Durum Tatbikatı” gerçekleştirildi. 
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı okullarda  “Afet Farkındalık Eğitimi Semineri ve Acil Durum Tatbikatları” düzenlendi.  
İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, İlkyardım, Arama ve Kurtarma Topluluğu (İYAK) ile Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğinde merkez yerleşke ve meslek yüksekokulu yerleşkelerinde gerçekleştirildi.    
Etkinlik kapsamında ilk olarak 6 Aralık Salı günü Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Farkındalık Eğitmeni Uğur Saran’ın konuşmacı olarak katılımıyla “Afet Farkındalık Eğitimi” semineri verildi.  
Seminerin ardından eğitimlerin pratiğe dönüştürülmesi, risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması kapsamında “2022 AFAD Tatbikat Yılı’’ çerçevesinde deprem anı (Çök-Kapan-Tutun) uygulaması yapıldı. Acil durum alarmlarının çalmasıyla birlikte tahliye ve belirlenen Acil Toplanma Alanında toplanma tatbikatı yapıldı. 
Merkez yerleşkenin ardından Bandırma ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu ile Erdek Meslek Yüksekokulu yerleşkelerinde de tatbikatlar yapıldı. İki gün süren etkinliğin ikinci gününde ise tatbikatlar Gönen, Manyas ve Susurluk Meslek Yüksekokulları ile devam etti. 
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Meslek Yüksek Okulu’ tatbikatı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı