Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek MHPden açıklama var

Erdek MHPden açıklama var

Bursa vilayetine bağlı olmadığımız için mi çizildik

Erdek`in, Marmarabirlik`ten dışlanmasına ilk tepki Milliyetçi Hareket Partisi Erdek İlçe Teşkilatından geldi
Marmarabirlik`te, yüzde yüz Bursa hakimiyetine ilk tepkiyi MHP Erdek İlçe Sekreteri Haluk Ay gösterdi.
MHP İlçe Sekreteri Ay, Marmarabirlik seçimli genel kurulunda Erdek Kooperatif temsilcisinin yönetim kurulu aday listesinin 4. sırasında olmasına karşın, oy kullanma sırasında Bursa delegeleri tarafından üzerinin çizilmesini, Erdek`in Balıkesir`e bağlı olmasından kaynaklandığını ileri sürdü.
MHP Erdek İlçe Sekreteri Haluk Ay, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifini temsilen bir ismin üst birlik yönetim dışında bırakılması üzerine parti binasında basın toplantısı düzenledi.
MHP İlçe Sekreteri Ay, Marmarabirlik`in 14 Ekim Pazar günü yapılan olağanüstü kongresinde, İznik Kooperatifinden Hidamet Asa`nın başkanlığında gidilen seçimde, yönetim kurulu üyesi adaylarının 4. sırasında yer verilen Erdek Kooperatifi Temsilcisinin isminin çizilip yerine Orhangazi temsilcisinin yazılmasını bölgecilik hortlamıştır şeklinde değerlendirdi.
MHP İlçe Sekreteri Ay, birlik kongresinde tek listeyle gidilen seçimde 4. sırada yer verilen Erdek temsilcisinin Bursa bölgesi kooperatiflerine mensup delegeler tarafından isminin çizilip, yerine Orhangazi temsilcisinin yazılmasını ilginç bulduğunu ifade etti.
Ay, devam eden açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Nisan 2012 ayı içinde olağan genel kurul toplantısını gerçekleştiren Marmarabirlik`te, 4 ay sonra oy çokluğu ile kongre kararı alınmasıyla birliğin bütünlüğüne zaten zarar verildi. Oy çokluğuyla alınan olağanüstü genel kurul toplantısı kararının ardından, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı İznik`li Hidamet Asa`nın, Erdek`in üst birlik yönetim kurulu dışında bırakılacağı yönünde basına yaptığı açıklamalarını okuduk ve çok üzüldük. Pazar günü yapılan kongrede sağduyunun hâkim olacağı izlenimi verilmesi için tek listeyle seçime gidildi. İznik`ten Hidamet Asa, Mudanya`dan Şevket Karagöz, Gemlik`ten Hüseyin Peker ile Erdek`ten Mustafa Gümüştaş`ın isimlerinin yazılı olduğu oy pusulası, delegeler tarafından sandığa atılıp, seçim sonunda yapılan sayımda Erdek temsilcisinin seçime katılan birçok delege tarafından isminin çizilip yerine Orhangazi Kooperatif temsilcisinin yazıldığı dolayısıyla 4. yönetim kurulu üyesinin de Bursa bölgesinden olduğu açıklandı. 
Dolayısıyla Marmarabirlik`in dört yönetim kurulu üyesinin tamamı Bursa Bölgesi kooperatiflerinden oluşmuş oldu. Bu sonucun öğrenilmesinin akabinde kongreye katılan Erdek delegelerimiz ne kadar üzüldüyse bizlerde Erdek sever vatandaşlar olarak Bursa`da görevlerini yapmak için bulunan 48 delegemiz gibi üzüldük. " dedi.
Marmarabirlik yönetim kurulunun oy çokluğuyla Eylül ayının ilk haftasında olağanüstü seçim kararı almasının ardından, ilçemiz yerel basınında bir ay önce "Bölgecilik Hortladı" manşetli Balıkesir`deki siyasileri uyarıcı haberler yapılmasına rağmen, Marmarabirlik yönetiminde yüzde yüz hakimiyet kurmak için düğmeye basan Bursa Bölgesinin bu tavrına önlem olarak Balıkesir ilimize mensup iktidar partisine mensup bölgemiz milletvekillerinin Erdek Kooperatifinin dışarıda bırakılmaması için ne gibi çalışmalarda bulunduklarını Erdek`li binlerce üreticinin de öğrenmek istediğini dile getiren MHP İlçe Sekteri Ay, "Balıkesir`in iktidar partisi milletvekillerine Erdek için ne yaptınız? Sorusunu sorup, ilçe kamuoyuna açıklama yapmaya davet etti.
İlçemizin dışarıda bırakılmasını Bursa Bölgesinden kaynaklanan siyasi bir olay olarak gördüğünü üstüne basa basa vurgulayan Ay, "Bursa`dan müdahale geldiğinde, iktidar partisinin Balıkesir`deki siyasileri de mücadele sergilemeliydi. Erdek`e oynanan bu oyunun olumsuz yansımaları ilçemiz zeytin üreticilerine ileri ki yıllarda fazlalığıyla yansıyacaktır. Marmarabirlik`in üç kurucu ortağından biri olan Erdek Kooperatifinin üst birlik yönetim dışında bırakılması hiç şık olmadı. Seçimin ardından `Erdek benim korumam altında` şeklinde basına açıklama yapan Marmarabirlik`in İznikli Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa`nın sözlerini ise hiç ciddiye almıyorum" dedi.
Erdek`li zeytin üreticilerinin sorununa duyarsız kalanları ilçe halkının unutmasının imkansızlığına dikkat çeken Ay, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde Balıkesir`den oy talebiyle Erdek`e gelecek iktidar partisine mensup siyasilerin Erdek halkına yapacakları açıklamaları çok merak ettiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli