Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Müftüsü İsmail Yalçın: Din Görevlilerinin Haftasını kutladı

Erdek Müftüsü İsmail Yalçın: Din Görevlilerinin Haftasını kutladı

Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını yayımladığı mesajla kutlad

Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını yayımladığı mesajla kutladı.
1 - 7 Ekim tarihleri arasındaki haftanın `Camiler ve Din Görevlileri Haftası` olarak kutlanmakta olduğunu söyleyen Müftü Yalçın, İslam`ın kutsal saydığı değerlerin başında gelen camilerin, insanları manevi huzura kavuşturan merkezler olarak işaret etti.
Din görevlilerinin aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici, kaynaştırıcı ve samimi görev anlayışıyla dini konularda halkımızın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde önemli görev üstlendiklerini dile getiren Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:          
"Camilerimiz İslam dininin ibadet mekânları olarak, dua ve ibadetlerin topluca yapılıp, gönüllerin yıkandığı, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı kutsal yerlerdir.
Kutlanacak olan bu haftanın amacı, camilerin ve din görevlilerinin toplum içerisindeki yerlerini hatırlayıp, dinî ve sosyal yaşantı içerisinde önemini vurgulamak, insanların dikkatlerini bu kutsî mekânlara çekmek ve bu noktada bir hassasiyet oluşturmaktır. Camiler, ibadetle ve dualarımızı topluca yaptığımız, gönüllerimizi yıkadığımız insanları huzura kavuşturan güzide mekanlardır. İslam toplumlarında cami ve mescitler ortak sağduyunun ve dindarlık şuurunun oluşumu, insanların ruhen temizlenmeleri ve hayatlarında istikamet kazanmaları, birbirleriyle kaynaşmaları ve bütünleşmeleri yönünde önemli fonksiyonlar icra etmişler, tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olmuşlardır. Din görevlilerimiz de aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde önemli bir görev üstlenmişlerdir. Bu vesile ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nı canı gönülden tebrik ediyor; vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara nice hayırlı hizmetleri afiyet içerisinde hep birlikte gerçekleştirebilmeyi diler; 2013 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası`nın tüm Erdek Halkımıza hayırlara vesile olmasını Yüce Allah`tan niyaz ederim."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false