Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek Narlı-Marmara Topağaç Feribot Hattı açıldı

Erdek Narlı-Marmara Topağaç Feribot Hattı açıldı

Erdek Narlı-Marmara Topağaç Feribot hattının hizmete girişi nedeniyle açılış töreni düzenlendi.

Erdek Narlı-Marmara Topağaç Feribot hattının hizmete girişi nedeniyle açılış töreni düzenlendi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Erdek ve Marmara Adası’nda bir dizi açılışa katılarak Büyükşehir Belediyesi ile Marmara Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen hizmetlerin açılışı gerçekleştirildi. 
İlk olarak bölge halkının büyük sevinçle karşıladığı Erdek Narlı-Marmara Topağaç Feribot Hattı açılışının yapılmasının ardından rahmetli işinsanı Recep Ahmet Mercan adına oğulları Alpsel Mercan ve Tansel Mercan tarafından yaptırılan 18 derslikli Recep Ahmet Mercan İlk ve Ortaokulu’nun açılışı da gerçekleştirildi. 
Sonrasında daha önce Marmara merkezde atıl durumda bulunan alanda yapılan çevre düzenlemesiyle Şifalı Su Seyir Terası, Marmara Hükümet Konağı olarak bilinen Marmara Adası Tarih ve Deniz Müzesi ile kütüphane hizmeti verecek Kole Burnu Kültür Evi’nin açılışı yapıldı.  
Törenin açılış konuşmasını yapan GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, Marmara Adalar’da görev yapan muhtarlar ve Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’un talepleri üzerine feribot seferleri konusunu Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ile istişare ettiklerini bildirdi.  
Çok zorlu geçen bir süreç sonunda bu hizmetin halka sunulduğunu söyleyen Sevinç, “GESTAŞ olarak 8. hattımızı bugün açtık. Süreç boyunca bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaptığı konuşmada, “Erdek Narlı-Marmara Topağaç Feribot Seferleri ada halkı ve adayı ziyarete gelen vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak. 2,5 saatlik yolculuk insanların gözünde büyüyordu bu süre şimdi yarım saatlik bir kara yolculuğu ve ardından gerek Paşalimanı’na gerek adalara hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Seferlerimizin kazasız, belasız hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 
Açılış törenine katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir ise ada halkına hitaben yaptığı konuşmada, Marmara Adası’na doğal gaz getirme çalışmalarına başladıkları müjdesini verdi. 
AK Parti Milletvekili Belgin Uygur, bu hattın hizmete girmesiyle Marmara Adası’na ulaşımın avantajlı hale dönüştüğünü söyledi. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ta törende yaptığı konuşmada “Doğrudan bir yolculuk olmadığı için transfer noktalarıyla 2,5 saatlik bir süreyi bulan yolculuk 1 saate düşüyor. Erdek’te yaz aylarında yoğunlaşan trafiği de rahatlamak adına bir alternatif olacak bu nokta trafik sıkışıklığını da azaltacak. Yükselmekte olan turizm potansiyeline de katkı sunacak bu girişimin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine ekledi. 
Açılış törenlerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile eşi Mehtap Yılmaz’ın yanı sıra; Vali Hasan Şıldak ile eşi Fatmanur Şıldak, Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ile Mutlu Aydemir, GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Serkan Keskin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar, vatandaşlar katıldı.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı