Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek, önemli bir tarihi kutlayacak

Erdek, önemli bir tarihi kutlayacak

Atatürk Erdek ziyaretine ilk kutlama

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Erdek’i ziyareti anma ve kutlama programı 24 Haziran 2023 Cumartesi günü gerçekleşecek.

Büyük önderin yaşamındaki son ziyaretini yaparak, 24 Haziran 1938’de, “Savarona” yatıyla Erdek’e gelişinin ilk kez kutlanacağı program, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Erdek Şubesi ve Güney Marmara Platformları Birliği tarafından hazırlandı.

Program, 24 Haziran 2023 Cumartesi günü, Cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin önündeki sahilde, saat 18.30’da başlayacak. Buradaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar yapılacak. Ardından, Atatürk’ün geliş gününü yaşayan Erdeklilerin anıları dile getirilecek. Ata’mızın gelişi adına denize çelenk bırakıldıktan sonra tören sona erecek.

Kutlama komitesinde, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şube Başkanı Berrin Atasoy, Güney Marmara Platformları Birliği üyesi Salih Yaldız, İnciser Örnekli, Hülya Ay, Ali Karaman ve gazeteci-yazar Önder Balıkçı yer alıyor.

ZİYARETİN TANIKLARI

Atatürk’ün Erdek’e gelişinin çok sayıda tanığı da bulunuyor.

Bu tanıklar arasında, yaşama veda eden gazeteci Ömer Yalçın, Hasan Maviş ve İlhan Hamdi Özsoy’un yanı sıra yaşamlarını sürdüren Elmas Eker ve Mazhar Sevim de bulunuyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Savarona” ile Erdek ziyareti sırasında rahatsızlığı nedeniyle karaya inememiş, sahilde toplanan binlerce Erdekliyi güverteden selamlamıştı. “Savarona”ya, dönemin ünlü Yavuz zırhlısı da eşlik etmişti. Atatürk, yatta Donanma Komutanı Amiral Şükrü Okan’ı da kabul ederek bilgi almıştı.

“Savarona”, saat 18.00’de geldiği Erdek’ten, 22.00’de ayrılarak İstanbul’a dönmüştü.

BANDIRMA DA ERDEK’E GELECEK

Ata’mızın Erdek’i ziyareti için anma ve kutlama programına Erdek’in yanı sıra Bandırma da destek verecek.

Programa Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Atatürkçü Düşünce Derneği ve Bandırma Kent Konseyi de katılacak.

Haber: ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek önemli tarihi kutlayacak
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı