Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek plajlarında güvenlik en üst düzeye çıkarılacak

Erdek plajlarında güvenlik en üst düzeye çıkarılacak

Erdek'te, karada ve denizde sezon hazırlıkları arttırıldı.

Erdek'te, karada ve denizde sezon hazırlıkları arttırıldı.  
Güney Marmara’nın tatil ve turizm'de cazibe merkezi Erdek'te hava sıcaklığının artması, otel, motel, pansiyon, tekne, yat ve işyerlerinde yoğun bir hareketlilik başladı. 
Karada bulunan tekneler üzerindeki çalışmalar yoğunluk kazanırken, bakımı tamamlanan tekneler denize indiriliyor. 
Erdek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Demiray, 2 yıldan bu yana devam eden pandemi yasaklarının kaldırılmasının ardından, 2022 sezonunun beklentilere yönelik son derece zengin bir sezon yaşanılacağı düşüncesini paylaştı. 
Şimdilik müsilaj sorununun yaşanmadığını söyleyen Demiray, zengin balık popülasyonu ile ilçeyi umutlu bir sezonun beklediğini ifade etti. 
Hem balıkçılık, hem ulaşım, hem turizm amaçlı kullanılan tekne ve gemilerin yoğunluğundan Erdek Limanı’nın yetersiz kaldığını belirten Demiray, yeni bir mendirek çalışması duyumları olduğunu belirterek, yeni bir mendirek çalışmasının Erdek için son derece gerekli bir çalışma olacağını vurguladı. 
Ulaşım ve balıkçılık sektörü dışında turizmin olmazsa, olmazı özel tekneler konusunda önceki sezon tanık olduğumuz deniz kazasının bir daha yaşanmaması adına bir dizi önlemlerin alındığını açıklayan Demiray, Erdek Kaymakamlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekiplerin plaj güvenliği noktasında son derece hassas olduklarını, özellikle sürat teknelerinin kıyı güvenliği anlamında plajlardan daha uzak noktalarda seyretmesinin sağlanmanın yanı sıra, plaj mantarlarının daha ileri noktalara çekilerek can güvenliğinin arttırılacağını sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı