Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek Şehitliği kalıyor

Erdek Şehitliği kalıyor

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan:Anıtlar Kurulu, Şehitlikin kaldırılmasını uygun görmedi

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan:"Anıtlar Kurulu, Şehitlik`in kaldırılmasını uygun görmedi"
Uzun süredir Erdek kamuoyunun gündeminde bulunan, Şehitlik`in ilçe mezarlığına taşınarak, yerine cami yapılması konusu nihayet noktalandı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Anıtlar Yüksek Kurulu`nun isteği üzerine Şehitlik`te yapılan incelemede, Bizans mezarlarına rastlanması nedeniyle Anıtlar Yüksek Kurulu`nun, Şehitlik`in kaldırılmasına izin vermemesi nedeniyle bu konunun gündemden kalktığını açıkladı.
Aysan, bu konunun, Erdek Garnizon Komutanlığı`nın, kayıtlarında, Şehitlik`te şehit bulunmaması nedeniyle burada tören yapmayacaklarını belirtmesi ve bunun üzerine İlçe Müftülüğü`nün, buraya cami yapılmasını istemesi üzerine gündeme geldiğini vurgularken, şunları söyledi:
"Zaten, bu konunun gündeme geldiği toplantıda da dile getirmiştim. Ben, başvuru yapılan her konuyu meclis gündemine getirmek zorundayım. Konular, mecliste görüşülüp, karara bağlanır. Nitekim, bu bölgede, daha sonra Anıtlar Kurulu tarafından görevlendirilen Zeytinliada kazı ekibi başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk`ün gerçekleştirdiği araştırmanın ardından burada Bizans mezarlarına rastlanması sonucunda kurul, şehitliğin kaldırılmasını uygun bulmadı ve bu iş de kapandı."
Hüseyin Sarı`ya gönderme
"Sarı, 2006`da bu şehitliği kaldırmak istedi"
Gazetecilerin sorusu üzerine, Şehitliğin kaldırılıp, yerine cami yapılması konusunun AKP`li İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay tarafından gündeme getirildiği iddialarının asılsız olduğunu vurgularken, CHP`lilerin, ilçelerinde daha önce yapılmasını istedikleri bir camiye karşı çıktıklarını öne süren Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, kendisinden önceki Belediye Başkanı Hüseyin Sarı`nın da, 2006 yılında, bu şehitliği kaldırmak istediğini iddia etti. Aysan, gazetecilerin, "Sarı, neden bu işi yaptı?" şeklindeki sorusunu da "Bunu kendisine sorun" diye yanıtladı.        
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli