Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek son yılların en parlak sezonunu yaşıyor

Erdek son yılların en parlak sezonunu yaşıyor

Güney Marmara’nın turizm cenneti Erdek, son yılların en parlak turizm sezonunu yaşıyor.

Güney Marmara’nın turizm cenneti Erdek, son yılların en parlak turizm sezonunu yaşıyor. 
Geçtiğimiz yıl pandemi ve müsilaj nedeniyle turizm sezonunu tatsız geçiren Erdek ve denize kıyısı olan kırsal mahallerde bulunan konaklama tesisleri, bu sezon rezervasyon yoğunluğu yaşıyor. 
Erdek merkez ve bağlı kırsal mahallelerde 15 bin civarında yatak kapasiteli otel, motel ve pansiyonlarda doluluk oranı hafta sonları % 100’lere ulaşıyor. 
Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, bu seneki yaz sezonu ile ilgili yaptığı açıklamada “İlçemiz, turizm sezonu olarak en parlak dönemini yaşıyor. Erdek ve Kapıdağ Yarımadası, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Ankara gibi şehirlere yakın bir turizm yöresi. Geçtiğimiz yıl pandemi ve müsilaj nedeniyle vatandaşlarımızın çoğu tatil yapamadılar. Bu turizm sezonunda ise vatandaşlarımızın birçoğu tatil için Erdek’i tercih ettiler. Erdek merkez ve kırsal mahallerimiz huzurlu bir tatil yöresi, iklim olarak esintili bir yaz geçiriyor. Denizimiz çok berrak, kumumuz altın sarısı, bölgenin, hatta Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahibiz. Konaklama ve yiyecek fiyatları, Ege ve Akdeniz’e göre çok daha hesaplı.” dedi. 
Turizm işletme sahiplerinin doluluk oranından memnun olduklarını belirten Başkan Karışık, “Yiyecek ve içecek sektörünün işleri de güzel. Tahmin ediyorum Eylül’ün ilk haftasına kadar rezervasyonlar devam edecektir.” diye konuştu. 
Haber: Tuncay Ertan 
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı