Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Stadı BBB’ye geçti

Erdek Stadı BBB’ye geçti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi(BBB), CHP’li belediyelerin mülklerine “çökme”yi sürdürüyor. Bu bağlamda, Erdek 18 Eylül Stadyumu da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımına verildi.

Uygulama karşısında, bu konuda yapılan protokole imza koyduğu öne sürülen Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ile Erdekspor Kulübü Başkanı Şadi Bayraktar ısrarla suskunluklarını korurken, yıllardır Erdek sporunun içinde bulunanların tepkileri sürüyor.
CAVİT AYDIN(Eski futbolcu, Erdekspor’un eski antrenörü):                        
“Böyle bir uygulama kabul edilemez. Erdek Stadı’nın Erdek’in elinden alınması, Erdek’te sporun öleceği anlamına gelir. Eski yıllarda Erdek’ten çok önemli sporcular yetişmişti. Şimdi ise hiç sporcu yetişmiyor. Dilerim bu yanlıştan dönülür.”
FATİH PAYAL(Erdekspor Kulübü yöneticisi):
“Tabii ki üzüntü verici bir uygulama. Erdek Stadı’nı almak için neler döndü, ne vaatler verildi bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var ki, o da Erdek’in birlik ve beraberlik içinde olmaması. Bunun sonucunda stat bile elden gidiyorsa söylenecek fazla bir şey yok. Erdekspor’un eski bir futbolcusu olarak üzüldüm.”
MUSTAFA KULALI(Erdekspor Kulübü eski yöneticisi, eski futbolcu):
“Yıllar önce Erdek’te, amatör liglerde mücadele eden Zeytinspor’da forma giydim. O dönemlerde Erdek Gençlik ve Zeytinspor formaları altında çok önemli futbolcular yetişti. Daha sonra bu iki kulübün birleşmesiyle Erdekspor Kulübü kuruldu. Bu kulüp de önemli futbolcular yetiştirdi. Bu futbolcular, hep bu stattan yetişti. Bu stat, sporcuların can damarıdır. Şimdi bu stadı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eline geçiriyor. Bundan büyük üzüntü duyuyorum. Bu uygulama, sporun siyasete alet edilmesi anlamına gelir. Bu stadın Erdek’ten alınması, Erdek gençlerinin sokağa itilmesinden farksızdır.”
ALİ KARŞI(Erdekspor’un eski futbolcusu ve antrenörü): “Erdek Stadı’nın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi tabii ki yanlıştır. Sporda siyasetin yeri olmamalıdır. Bu uygulama sonunda Erdekspor, maçlarını Ocaklar veya Edincik sahasında oynamak zorunda kalabilir. Erdek’te, eskiden çok iyi futbolcular yetişmişti. Erdekspor Kulübü de son yıllarda iyi yönetilmiyor. Bunun sonucunda artık Erdek’ten de iyi futbolcular yetişmiyor.”
SÜLEYMAN TAKUNYACIOĞLU(Köşe yazarı, eski futbolcu): “Böyle bir yanlış yapılır mı? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum. Bak, bir dönem Süper Lig’de yer alan Balıkesirspor, 3. Lig’e kadar düştü. Sen önce onu ayağa kaldırmaya çalış. Erdek Stadı’nın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesine imza atan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, baş sorumludur. Bu statta antrenör Ercan Batı’nın gözetiminde 300 genç spor yapıyor. Ayrıca atletler de burada çalışıyor. Öğrendiğime göre, bu devirden sonra Erdek sahası Erdekspor’a, antrenman için haftanın sadece bir günü, maç için ise 15 günde bir verilecekmiş. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. Sen, ilçelerin en güzel yerlerini almak zorunda mısın? İşin bir diğer ilginç yanı ise Erdekspor Kulübü Başkanı Şadi Bayraktar’ın, bu olaya tepkisiz kalmasıdır. Bu tepkisizlik korkunçtur. Eskiden, vekaleten bile olsa belediye başkanlığını yürüten Bayraktar, neden susuyor, anlamıyorum. Bu olaya bile tepki gösteremiyorsan, o zaman Erdekspor Kulübü başkanlığını bırak! Tabii ki bu olayın altında siyasetin yattığını da görmek gerekir. Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, siyaset olarak önünü açmak istiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin baskı ve tehditlerine boyun eğiyor.”
MEHMET ARSLAN(Erdekspor Kulübü eski başkanı)
“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Erdek Stadı’nı alması konusunda bir protokol olup olmadığını ve olayın ayrıntılarını bilmiyorum. Bu konudaki yazışmaları gördükten sonra daha iyi bir değerlendirme yapabilirim. Ancak şunu belirtmek isterim ki, Erdek Stadı’nda bulunan Erdekspor lojmanları ve halı sahayı biz yaptık. Bu tessiler, o zamanki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde yapıldı. Hatta o zamanlar Erdek Stadı Müdürü olan Ali Özdemir de büyük emek verdi, hatta bel fıtığı oldu. O dönemde, stattan Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve valilik baskı kurarak, bizi de çıkarma girişiminde bulundular ama direndik ve çıkmadık. Aynı direnci bugünkü Erdekspor Kulübü başkanı ve yönetim kurulu da göstermeliydi. Bugün, yine Erdek Stadı’na el koyulma girişimleri varsa bunda iyi niyet arayamam. Çünkü bu stat, Erdek gençliğinindir. Ayrıca başka noktalara da dikkati çekmek isterim. Eski yıllarda, bir futbolcuya 300 bin lira borç için Erdekspor Kulübü lojmanları icra yoluyla satıldı. Lojmanları satın alan kişi bugün 30 milyon liraya satışa çıkardı. Erdekspor Kulübü lojmanları icra yoluyla yok pahasına satılırken, nedense herkes sessiz kaldı. Yıllar önce, Erdek Stadı’nda bir spor meslek lisesi kurulmasını önermiştim. Kimseye dinletemedim. Eğer bu lise kurulsaydı kötü mü olurdu. Bugün de böyle bir lisenin ilçemize kazandırılmasını öneriyorum ve böyle bir karar alınırsa en büyük desteği ben vereceğim. Yine o dönemlerde, Kirazlı Manastır bölgesinde spor tesisleri kurulmasını önermiştim. Böyle bir spor merkezi kurulsaydı, birçok spor kulübü, sezon öncesi kamplarını Kapıdağ’da yapmaz mıydı? Spora asla siyaset girmemelidir.”
HÜSEYİN SARI(Erdek Belediyesi önceki başkanı):
“Şu anda Ankara’da bulunuyorum. Çarşamba günü döndüğümde açıklama yaparım. Ancak kısaca şu değerlendirmeyi yapayım. Siz, Erdek Belediyesi’ni halen CHP’li mi sanıyorsunuz?”
MUSA ALİOĞLU(AK Parti Erdek İlçe Başkanı):
“Erdek Belediyesi’nin, Erdek Stadı’nın kullanım hakkı süresini doldurması üzerine stat, Spor Bakanlığına geçti. Bakanlık da stadın kullanım hakkını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verdi. Bu statta bakım ve onarım çalışmaları yapılacak. Erdek gençliği yine stattan yararlanmayı sürdürecek.”
ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek Stadı geçti
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı