Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Stadı bilmecesine son nokta konuldu

Erdek Stadı bilmecesine son nokta konuldu

-Erdekspor stadı kullanmaya devam edecek -Spor kompleksleri yenilenerek daha modern ve kullanışlı bir şekilde halkın hizmetine kazandırılacak. -Stadyumda ticari bir faaliyet söz konusu olmayacak hizmetlerin tamamı ücretsiz olacak.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Erdek 18 Eylül Stadı’nda incelemelerde bulundu.

Özalp, statta Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu ve Erdekspor Kulübü Başkanı Şadi Bayraktar’la bir araya geldi.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Erdek Stadı’nı belediyenin elinden almak gibi bir niyetleri olmadığını belirterek, “Amacımız, yıllardır şantiye gibi kullanılan bu stadı daha iyi bir ortama kavuşturmaktır. Burada hiçbir tesis hiçbir vatandaşa ücretli olarak kullandırılmayacak. Ücretsiz olarak hizmet verecektir. Erdekspor, stattan haftanın 7 günü yararlanmayı sürdürecektir. Statta Erdekspor’un soyunma odaları olacaktır. Erdekspor kesinlikle mağdur olmayacaktır. Statta atletizm çalışmaları da sürecektir. Tabii ki stadın durumunun iyileştirilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden de destek alacağız. Stada daha sonra yeni personel ataması da yapacağız. Ayrıca burada Büyükşehir Belediyesi Manyas Stadı’nın durumunun iyileştirilmesine, Balıkesir Ali Hikmet Paşa Stadı’nın çağdaş duruma gelmesine destek verdi. Halen Gönen Karşıyakaspor Kulübü’ne yeni stat yapıyor” dedi.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Erdek Stadı’nı almaktan vazgeçmesinin doğru olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu stadın bazı bölümleri bize ait bazı bölümleri ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın. Bu nedenle zaten Büyükşehir Belediyesi, stadımızı alamaz. Ancak bizler de tabii ki stadımızın kötü durumunun farkındayız ve iyileştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu iyileştirme de Gençlik Spor Bakanlığı, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Erdek Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşebilir. Ancak son günlerde bize gelen bazı kişiler, ‘Erdek Stadı’ndaki fitnes aletleri bölümünü biz işleteceğiz. Halı sahayı biz kiraladık’ diyorlar, şaşırıyoruz. Kaldı ki bu stat, imar planımızda rekreasyon alanı ve kent merkezi. Belediye olarak biz, Kastri bölgesinde, spor tesisleri ve stat yapılması için 56.300 metre karelik yer ayırdık. İmar planı onaylandığı takdirde bu yeri Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredeceğiz.”

Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu yaptığı açıklamada "Görmüş olduğunuz Erdek Stadı şantiye görünümünden çıkarılıp, gerçek anlamda spor alanına dönüştürülecektir.Hem Erdek halkımıza hem Erdekspor'a gerçek anlamda hizmet verecektir. İl Spor Müdürümüz de açıklamasında bunları belirtmiştir. Kimse kimsenin malına çökmüyor, neden birilerine peşkeş çekilecektir. Erdekspor stadyumu kullanmaya devam edecektir. "dedi.  Stadyumda ticari bir faaliyette bulunulamayacağını belirten Alioğlu spor komplekslerinin tamamının yenileneceğini, bu proje için Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin de destek vereceğini söyledi.

Stattaki mini toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Koray Başa da katıldı.

Diğer yandan Erdek Belediyesi stadyum içerisindeki spor salonunun kapılarını, alt zeminini ve musluklarını sökerek teslim etmesi tepki ile karşılandı.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Stadı bilmecesine nokta konuldu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı