Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek TEMADtan öğrencilere yardım

Erdek TEMADtan öğrencilere yardım

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şubesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı yardımında bulundu. TEMAD Erdek Şube Başkanı Emekli Astsubay Ahmet Eraslan, hedeflerinin buna

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şubesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı yardımında bulundu. TEMAD Erdek Şube Başkanı Emekli Astsubay Ahmet Eraslan, hedeflerinin buna benzer yardımları artırarak daha geniş yelpazeye ulaşmak olduğunu ifade etti.
Türkiye genelinde 110 bin civarında emekli astsubayın bulunduğunu anlatan Dernek Başkanı Ahmet Eraslan; "Derneğimizin merkezi Ankara`da olup, ülke genelinde 86 il ve ilçelerde de teşkilatlanmış durumdadır. 2011/2012 eğitim-öğretim yılı başında "Ayakkabı giydirelim" adıyla bir proje hazırlığına giriştik. Dernek yetkilileri çok büyük bir duyarlılıkta bulunarak muhtaç öğrencilere yardım edilmesi görüşünü bildirdiler. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ederek muhtaç aile çocuklarının isim listesini istedik. Erdek`li değerli esnaflarımızın ve üyelerimizin katkılarıyla ihtiyaç sahibi 50 ilköğretim öğrencisine ayakkabı yardımından bulunduk. Hedefimiz buna benzer yardımları artırarak daha geniş yelpazeye ulaşmaktır. Başlattığımız projemizin gerçekleşmesi için bizlere desteklerini esirgemeyen esnaflarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.
Eraslan, geçen yıl başlayan ve bu yılda devam eden "TEMAD`tan Göz Sağlığına Destek" isimli proje hakkında yaptığı açıklamada, göz sorunu yaşayan vatandaşların göz tarama muayenelerinin, Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı nedeniyle 40 gün ara verildikten sonra 6 Eylül`de yeniden başladığını söyledi.
Bu yılın sonuna kadar toplam Bin 500 kişinin ücretsiz göz taramasından faydalanmasının hedeflendiğini belirten Eraslan, sosyal faaliyetlerin ve dayanışma ruhunun tüm bireylere yansıtılması adına diğer kuruluş ve derneklere seslenip, "gelin bir olalım, birlik olalım güzel ilçemizde yaşayan muhtaçlara, çaresizlere, garibanlara kimliğine bakılmaksızın sahip çıkarak sahiplenelim" şeklinde konuştu.
İlçede yaşayan vatandaşlar arasında, dargınlık, öfke ve nefretin artık son bulmasını isteyen Eraslan, güzel ilçemizde güzel insanların yaşadığını cümle aleme gösterelim ki, bölgemiz ilçe dışında, kimsesizlere sahip olunan bir yöre olarak isim yapsın diyerek sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli