Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek Ticaret Odasının Projesi Amacına Ulaştı

Erdek Ticaret Odasının Projesi Amacına Ulaştı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) destekli Erdek Ticaret Odası tarafından başlatılan Erdek Turizm ile Kalkınıyor isimli projesinin amacına ulaştığı bildirildi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) destekli Erdek Ticaret Odası tarafından başlatılan "Erdek Turizm ile Kalkınıyor" isimli projesinin amacına ulaştığı bildirildi.
Erdek Ticaret Odası tarafından yaz sezonu öncesinde ilçede başlatılan "Erdek Turizm ile Kalkınıyor" projesi 5 Ağustos 2012`de sona erdi.
Projenin sona ermesi nedeniyle, Erdek Ticaret Odası Hizmet Binasında, projenin kapanış toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, Erdek Ticaret Odası Başkan Vekili Özlem Sarı, yönetim kurulu üyeleri Haluk Can Turan, Burhan Karışık, Ticaret Odası Genel Sekreteri Dilek Lap, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Proje Kordinatörü Görkem Öksüz, ajans görevlileri Onur Atılgan ile Emrah Bozkurt katıldı.
48 kursiyerin sertifika aldığının açıklandığı toplantıda, proje öncesi 10 kişiye istihdam garantisi verilen kurs sonunda 10 kişinin işe yerleştirildiği, bu sayının ileriki günlerde daha da artacağı vurgulanıp, projeyle ilgili son raporun Güney Marmara Kalkınma Ajansı`na 15 Eylül 2012 gününe kadar sunulacağı dile getirildi.
Kapanış toplantısının konuşmasını yapan Erdek Ticaret Odası Başkan Vekili Özlem Sarı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın % 90 desteğiyle yürütülen Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamındaki "Erdek Turizm ile Kalkınıyor" adlı projemizin kapanış toplantısına hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu projeye başlarken amacımız Erdek ilçesinde genç işsiz nüfusa mesleki eğitim yoluyla turizm sektöründe istihdam olanakları sağlamak, ilçedeki konaklama tesislerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasıyla turizm sektörünün gelişimine destek olmak ve ilçede beşeri sermayenin gelişimine katkı sağlamaktı.
Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezinde ve Erdek Ticaret Odası eğitim salonlarında verilmeye başlanan turizm sektörüne yönelik "Ön Kasa Elemanı", " Mesleki İngilizce" ve "Servis Komisi"  yetiştirmek üzere bir dizi eğitim programı düzenlendi. 
Ayrıca proje çerçevesinde katılımcılara profesyonel eğitimciler tarafından mesleki İngilizce eğitimi sunuldu ve iş bulma konusunda katılımcıların becerilerini geliştiren seminer programları uygulandı.
Kurslarımızı basın yoluyla Erdek genelinde duyurduk, büyük ilgi ve katılım gören projemiz için uzmanlarımız kursiyer seçimleri ve elemeleri yaptı.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda 62 tane kursiyer belirlendi ve 9 Nisan 2012 tarihinde kurslarımız başlayıp 22 Haziran 2012 tarihinde sona erdi.
Yaklaşık iki buçuk ay süren eğitim programımız sonucunda yeterlilik sınavları uygulandı başarılı olan 48 kursiyerimiz sertifikalandırıldı ve istihdam sürecine başlandı.
Başarılı olan arkadaşlarımız İştirakçi otellerimizde ve ihtiyaçlarını bildiren firmalarda istihdam edildi. Bugün burada 15 Şubat 2012 tarihi itibariyle stardını verdiğimiz 6 aylık projemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız.
Erdek Ticaret Odası olarak halkımıza yararlı projeler sunarak ilçemizin gerek gelişimine gerekse sosyal kalkınmasına katkıda bulunmayı en asil görevlerimiz ve kurum politikamız olarak benimsedik. 
Bu bağlamda kurumumuza destek veren GMKA ve Kalkınma Bakanlığı`na, İştirakçi otellerimize, kursiyerlerimize ve işverenlerine, teşekkürü borç biliriz" dedi.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli