Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdek turizmine itici güç: Arlina Resort Hotel

Erdek turizmine itici güç: Arlina Resort Hotel

Erdek'in "Çuğra" bölgesindeki "Arlina Resort Hotel" ilçe turizmine yeni bir renk ve heyecan getirdi.

Erdek'in "Çuğra" bölgesindeki "Arlina Resort Hotel" ilçe turizmine yeni bir renk ve heyecan getirdi.
Eski Çizenel Otel'in yerini kiralayan Bursa merkezli "Makayra Organizasyon"un yönetim kurulu başkanı olup 17 yıldan beri solistlik yapan Kayra Başaran, açıklamalarda bulundu.
Otel yerinde yaptığı onarım ve restorasyonlarla çağdaş bir otel kimliğini yaratan Başaran, otelde ülkemizin önemli sanatçı ve şarkıcılarını Erdeklilerle buluşturuyor.
22 Temmuz'da Niran Ünsal ile 27 Temmuz'da Demet Akalın’ın otelinde sahne almasını sağlayan Başaran, otelin 250 kişilik konser alanında, 29 Temmuz'da Cengiz Kurtoğlu, 30 Temmuz'da Kibariye, 20 Ağustos'ta ise Deniz Seki'nin sahne alacağını açıkladı.
Erdek'te kiraladığı Arlina Resort Otel'in yanı sıra kiraladığı ikinci bir oteli de önümüzdeki yaz sezonunda hizmete sokacağını belirten Kayra Başaran, şu bilgiyi verdi:
"Bu sezon hizmete aldığımız otelimiz 9.500 metre karelik alana sahip. Önümüzdeki sezon hizmete alacağımız otel ise 1.300 metre karelik kapalı alana sahip bulunuyor. Erdek'in vizyonuna yakışmasını, para kazanmaktan çok daha fazla önemsediğim bu yatırımlar için şu ana kadar harcadığım para 6-6,5 milyonu buldu. Bu yatırımların toplam bedelinin 15 milyonu bulacağını tahmin ediyorum. Bu iki otelin toplam oda sayısı 80 olacak."                 
ERDEK'E NE YAZIK Kİ DÖRDÜNCÜ SINIF MÜŞTERİ GELİYOR
Erdek'in turizmde yıllardır geriye gittiğine dikkati çeken Başaran, şu değerlendirmede bulundu:
"Erdek'teki turizm işletmelerinin sahipleri otel-motel ve tesislerini yıllardır yenilememişler. Bu ortam ve koşullarda müşteri bekliyorlar. Dünyada dört çeşit turizm müşterisi vardır. Döviz müşterisi, Bodrum-Alaçatı müşterisi parayı nasıl harcayacağını bilen, kariyer sahibi müşteri ve gel-geç, hafta sonu, dördüncü sınıf müşterisi. Erdek'e ne yazık ki bu dördüncü sınıf müşteri geliyor. Yarım pansiyon isteyen bu müşterilerle Erdek turizmi yaşatılmaya çalışılıyor."
Eski yıllarda yabancı turistlere de hizmet eden Erdek'in, Kapıdağ'dan gelen tertemiz havası ve deniziyle bir cennet yöresi olduğu halde turizmde umduğunu bulamadığına işaret eden Başaran, "İşte önümüzde ülkemizin en uzun sahil şeridi olan Ali Haydar Sarı Sahil Bandı var ama 50 yıldan beri aynı durumda. Hiç el sürülmemiş ve yenilenmemiş. Erdek'te halen Otelciler Birliği de, marinası da yok. Marina, ülkemizin birçok kentinde var ama ülkenin ilk turizm ilçesi Erdek'te yok. Böyle iş mi olur?" dedi.
Erdek'teki bazı otellerin bir yıllığına kiraya verildiğini vurgulayan Başaran, "Bir yıllığına kiralık otel olur mu?" diye konuştu.
Erdek'teki turistik otel ve motellerin belediyenin denetiminden çıkarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlanmasının doğru olduğunun altını da çizen Kayra Başaran, "Erdek Belediyesi, turizm konusunda ilçede turizmi canlandırmak istiyorsa yatırımcıların önünü açmalı, onlara her çeşit kolaylığı sağlamalıdır" dedi.
ANAP İLÇE BAŞKANI
Trabzon Akçaabat doğumlu olan Başaran, Anavatan Partisi(ANAP) Erdek İlçe Başkanlığı görevine getirildi.
Dayısı Dr. Ali Kemal Başaran’ın da eski Trabzon Milletvekili olduğunu belirten Kayra Başaran, “Biz ailece Anavatan Partisi geleneğinden geliyoruz. ANAVATAN’ı yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek turizmine itici : Arlina Resort Hotel
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli