Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek ve çevre köylerine yağdı

Erdek ve çevre köylerine yağdı

Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliğinde alınan kararla ilçeye bağlı köylerin alt yapılarında kullanılmak üzere ödenek ayrıldı.

Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği`nde alınan kararla ilçeye bağlı köylerin alt yapılarında kullanılmak üzere ödenek ayrıldı.
Konu hakkında konuşan AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden ilçeye bağlı 5 köyün içme suyu terfi hatlarının yapımı için 147 bin TL kaynak ayrıldığını söyledi.
Çakıl Köyü içme suyu sondaj ishale hattının yapımı için 60 bin TL, Paşalimanı Köyü içme suyu sondaj ishale hattının yapımı için 60 bin TL, Harmanlı Köyü ishale hattı yapımı için 7 bin TL, Tuzla Köyü içme suyu terfi hattının yapımı için 10 bin TL, Poyrazlı Köyü içme suyu terfi hattının yapımı için 10 bin TL kaynak aktarıldığını anlatan Onay, ilçedeki eğitim kurumlarının bakım ve onarımı için de toplam 130 bin TL ödenek tahsisinin yapıldığını, bunun 70 bin TL`sinin Çakıl Köyü İlköğretim Okulunun istinat duvarı yapımında, 60 bin TL`sinin ise ilçedeki tüm okulların bakım ve onarımlarında kullanılacağını söyledi.
Köylere Hizmet Götürme Birliğinden çevre düzenlemeleri için toplam 55 bin TL ödenek tahsisinin yapıldığını işaret eden Erdek İl Genel Meclisi Üyesi Onay, bunun 30 bin TL`nin Kestanelik Köyü çevre düzenlemesinde, 25 bin TL`nin Belkıs Köyünün çevre düzenlemesinde kullanılacağını belirtti. Köylere Hizmet Götürme Birliğinden köy yolları ve spor yatırımları içinde toplam 135 bin TL ödenek tahsisinin yapıldığını kaydeden Onay, bunun 45 bin TL`sinin Çeltikçi Köy yolu asfaltının kaplamasında, 30 bin TL`sinin Çakıl Köyü semt sahasının yapımında, 30 bin TL`sinin Erdek Yalı Mahallesi semt sahasının yapımında,30 bin TL`sinin Erdek Zeytinli Mahallesi semt sahasının yapımında kullanılacağını açıkladı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli