Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek yeniden Mavi Bayrak arıyor

Erdek yeniden Mavi Bayrak arıyor

Önceki yıllarda elinde bulundurduğu “Mavi Bayrak”larını pandemi sürecinde kaybeden Erdek, yeniden Mavi Bayrak arayışına girişti.

Önceki yıllarda elinde bulundurduğu “Mavi Bayrak”larını pandemi sürecinde kaybeden Erdek, yeniden Mavi Bayrak arayışına girişti. Bu amaçla Erdek Belediyesi’nde bir toplantı yapıldı.

Belediye, toplantı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Mavi Bayrak, plajlar, marinalar ve turizm tekneleri için dünyanın en tanınmış, gönüllülük esasına dayanan ödüllerden biridir.

Bu bayrağa hak kazanmak için bir dizi sıkı çevre, eğitim, güvenlik ve Mavi Bayrak programını uygulayabilmek adına 1993 yılında TÜRÇEV VAKFI kurulmuştur.

TÜRÇEV, günümüzde FEE çatısı altında tam üye statüsü ile FEE’nin beş programını da uygulayan sayılı ülkelerden biri olarak 81 üye ülkeden oluşan dünyanın en büyük çevre eğitim organizasyonunda önemli bir noktada bulunmaktadır.

Bu bağlamda, ilçemizde Mavi Bayrak ödüllü plajlar ve tesisler hakkında TÜRÇEV Kuzey Ege ve Marmara Bölgesi Koordinatörü Doğan Karataş’ın ve belediyemiz İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü iş birliği ile ilçemizdeki Sahil Mahallesi, Çuğra mevkii ve Zeytinli Mahallesi Kastri mevkiindeki işletme sahiplerine Mavi Bayrak tanıtım toplantısı yapılmıştır.”

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Erdek yeniden Bayrak arıyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı