Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı dün gerçekleşti.

Erdek Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı dün gerçekleşti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına AK Partiden Kadir Gedik ve CHP'den İbrahim Beyoğlu katılmazken Haziran ayı belediye meclis toplantısında 2 gündem ile 4 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Erdek Belediye meclisinin ilk gündem maddesi, ilçemize bağlı mahallelerde özel şirketler tarafından yapılacak olan hali hazır haritaların onay ücretlerinin belediye gelirler tarifesine ilave edilmesi hakkındaydı. Yapılan oylamada bu madde oy birliği ile kabul edilirken, harita onay ücretlerinin belediyenin gelirler tarifesine ilave edilmesine karar verildi.
Gündemin ikinci maddesi, norm kadro cetvelinde unvan değişikliği yapılması hakkın daydı. Yapılan oylamayla bu madde de oy birliği ile kabul edilerek, norm kadroda bazı unvan değişikliklerinin yapılması kabul edildi.

Haziran ayı belediye meclis gündeminde yer alan iki maddenin görüşülerek karara bağlanılmasının ardından meclise sunulan 4 ek gündem maddesi görüşüldü. 

İlk ek gündem maddesi; Yalı Mahallesi 19MI - 19MIV imar planı kapsamında 293 ada, 4 parsel üzerinde 1. derece doğal sit alanı olan alanda koruma amaçlı imar planı yapılması oy birliği ile kabul edildi.
İkinci ek gündem maddesi; Atatürk Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait tapunun, 12 pafta, 165 ada ve 65 parsel de kayıtlı bulunan taşınmazın 1/5000 ölçekli nazım imar planında plan tadilatı yapılmasıyla ilgiliydi. Yapılan oylama ile bu madde oy birliğiyle kabul edildi.
Üçüncü ek gündem maddesi; Plan tadilatı yapılması hakkındaydı. Zeytinli Mahallesinde bulunan park ve oyun alanı, belediye sosyal tesis alanı ve spor alanında bulunduğu yerlerde 1/5000 ölçekli nazım imar planı doğrultusunda plan tadilatı yapılması oy birliğiyle kabul edildi.
Haziran ayı meclis toplantısının son gündem maddesi yine plan tadilatı yapılması hakkındaydı. Atatürk Mahallesinde bulunan park ve depolama alanında 1/5000 ölçekli nazım imar planında plan tadilatı yapılması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem ve ek gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, gündem de görüşülecek başka madde kalmadığını belirterek Haziran ayı meclis toplantısını kapattı.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli