Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´e sadece 15 dakikalık sağanak yağış yetti.

Erdek´e sadece 15 dakikalık sağanak yağış yetti.

Cadde ve sokaklarda küçük göletler oluştu.

Erdek´e sadece 15 dakikalık sağanak yağış yetti. Kısa süreli yağış, yaşamı felç etti. Kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları taşarken, bazı dükkan ve evleri su bastı. Cadde ve sokaklarda küçük göletler oluştu. Kaldırımlara dek yükselen sular, yoldan geçmek isteyen vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sağanak yağışa yeni yapılan çay bahçelerinde yakalanan vatandaşlar sırılsıklam olup çay ocağı bölümüne sığınınca izdiham yaşandı. Bu arada çay bahçeleri işletmecilerinin de zarara uğradığı öğrenildi.
Balıkesir Meteoroloji yetkilileri, Balıkesir genelinde, son yağışlarda metre kareye 14 kilogram yağış düştüğünü açıkladılar.
Erdekli vatandaşlar, ilçedeki alt yapı sorununun artık bir an önce çözülmesi gerektiğine dikkat çekerken, ?Demek ki bu yağış, aynı hızla bir saat sürse bir felakete yol açacak. Bu nedenle artık her dönemde yapılan park ve bahçe ile benzeri üst yapı makyajlarını bir yana bırakarak, alt yapının bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor? dediler.
Haber : Mehmet Ertan



ışık aktaş
21.09.2016 23:22:10
çay bahçeleri bittiğinde .,güneşte sıcak olacağı--yağmurda koltukların ıslanacağı,rüzgarda oturulamayacağını,sığınılacak kapalı yeri olmadığını gördük---Sürpriz değil---Hala eski bahçeleri tercih ederim

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli