Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´e solucan tesisi

Erdek´e solucan tesisi

Erdek Belediyesi, ilçeye solucan gübre üretim tesisi kuracak.

Erdek Belediyesi, ilçeye solucan gübre üretim tesisi kuracak.
Konuyla ilgili bilgi veren Erdek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü ve Su Ürünleri Mühendisi Kamil Çağlar Ergin, şunları söyledi:
"Çok geniş bir alanda solucan gübresi üretme tesisi kurmak amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Bu tesisten elde edeceğimiz gübreyi, öncelikle belediyemizin park ve bahçelerinde kullanacağız. Ülkemizdeki bazı belediyelerce böyle tesisler kuruldu. Ancak bu belediyeler, solucan beslemek için hazır mama ve yanık hayvan gübrelerini yem yaparak kullanıyor. Biz ise solucanlarımızı, geri dönüşümlerden sağlayacağımız gıdalarla besleyeceğiz. Bunun için pazarlardaki atıklardan, otel-motellerin gıda atıklarından, çay posalarından, hatta solucanların çok sevdikleri siyah-beyaz gazete kağıtlarından yararlanacağız.

İlk solucanlarını, bölgede bu üretimi ilk kez başlatan Bandırmalı İlknur Pazarcık´tan sağlayacaklarını belirten Ergin, şu bilgiyi verdi:
"Bizim, gıdaların geri dönüşümü yoluyla besleyeceğimiz solucanlardan edineceğimiz gübre çok daha kaliteli olacak. Bu gübreyi, hem kendi park ve bahçelerimizde kullanacağız, hem de tohum bankamız, topraksız tarım üretimimiz, hem mantar yetiştiriciliğimizde kullanacağız. İhtiyacımızın dışında olanları ise öncelikli olarak kırsal mahallelerimiz olmak üzere çiftçilerimize vereceğiz. Yine fazlalık solucanlarımızı da çiftçi kadınlarımıza hediye edeceğiz."
Ergin, Erdek´te, 22-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilecek "1.Erdek Zamanı Festivali"ndeki atıkların da bu tesisteki solucanlara verileceğini vurgularken, "Onlar, bu festivalimizin en küçük işçileri olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek solucan tesisi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli