Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdeke neden marina yapılmaz

Erdeke neden marina yapılmaz

Son günlerde basında sıkça dile getirilen Erdeke Marina yani Yat limanı yapılmalı şeklinde çıkan haber ve yazılarla ilgili görüşlerini açıklayan Erdek İl Genel Meclisi eski üyesi Ali Öksüz, kendisinin 2003 yılından beri ilçeye ısrarla

Son günlerde basında sıkça dile getirilen Erdek`e Marina yani Yat limanı yapılmalı şeklinde çıkan haber ve yazılarla ilgili görüşlerini açıklayan Erdek İl Genel Meclisi eski üyesi Ali Öksüz, kendisinin 2003 yılından beri ilçeye ısrarla yat limanı yapılmasını istediğini ve bu konuda Erdek ve Bandırma yerel basınında 8 yıl önce çıkan beyanatlarının olduğunu hatırlattı.
`Erdek`e Yat limanı olmazsa, olmazlardan biridir` şeklinde çok iddialı açıklamada bulunan Öksüz, 18 Ekim 2003 tarihli Yeni Erdek Gazetesi`ni arşivinden çıkardı.
İl Genel Meclisi eski üyesi Ali Öksüz`ün 8 yıl önce gazetemizde yer alan "Erdek`e Yat Limanı Şart" başlıklı haberinden İşte! satır başları:
"İlçenin en büyük sorunlarından biri işsizlik sorunudur. Gençlerimize iş alanları yaratmak biz siyasilerin asıl görevlerinin başında gelmektedir. Turizm cenneti olan ilçemizin en önemli ihtiyacı olan Marina (Yat Limanı) projesinin acilen hayata geçirilmesi lazım. İlçeye kazandırılacak yat limanının işsizliğe çare olacağına inanıyorum. Asıl mesleğim gemi kaptanlığı olduğundan, yatçılığın merkezi İst./Ataköy-Fenerbahçe-moda`da yatların kışlık konaklama ücretlerinin dolar üzerinden hesaplandığını biliyorum. Çanakkale boğazına yakın olmamız nedeniyle teknelerin kışlık bakım ve tadilat işlerinin Erdek`te olabilecek şekilde yapılacak yat limanından, yılın 12 ayı boyunca 150-200 kişiye ekmek kapısının açılarak ilçemiz gençlerine iş olanağı, esnafımıza ticari hareketlilik doğacaktır. 
Bu konu hakkında daha önce çalışmalar yapılmış ancak bir türlü uygulamaya geçilmemiştir. Bu projenin bölgemiz milletvekillerinin göstereceği gayretlerle istedikleri takdirde böyle bir yatırımı ilçemize kazandırabileceklerini inanıyorum. İlçe halkı olarak hepimize düşen en önemli görev projenin takipçisi olmaktır"
Öksüz`ün yaptığı bu açıklamadan yaklaşık 6 sonra bu kez Bandırma`da yayımlanan bir yerel gazeteye Öksüz`ün yaptığı "Erdek Yat Limanını bekliyor" başlıklı haberde de şu görüşleri dile getirmiş:
"Erdek halkı il turizminde önemli payı bulunan ilçelerinin en önemli eksikliklerinden biri olarak yat limanını gösteriyor. Seçimler öncesi politikacıların vaat ettiği yat limanının Erdek`e bir an önce kazandırılması gerekiyor. Yat limanının yapılmasıyla ilçede en az 150-200 kişiye iş, esnafımıza ticaret imkanı doğacaktır. Ayrıca, bölgeye yabancı turist çekebilmek için avantaj sağlanacaktır. Erdek turizmini Kapıdağ yarımadası ile bir bütün olarak düşündüğümüzde ise buralara yapılacak yatırımlar buna göre planlanacaktır. Erdek`i sadece güneşi ve deniziyle değil, doğal güzelliklerinin de turizm çeşitliliğinde kullanılması gerekir. Ancak görünen o ki, ilçenin turizmden payını yeterince alamadığının altını çiziyorum"
Öksüz, "Biz Erdek`e yat limanı yapılmasını 2000`li yılların başında konuşmaya başlamışız, yıl 2012 halen yat limanını konuşuyoruz. Erdek`te turizm var sanıyoruz, yaz aylarında lütfen Avşa`ya gidin görün aramızdaki fark daha iyi anlaşılacaktır. Marmara Adası`nda Saraylar Beldesi bulunuyor. Bu beldeye yılın hangi ayında ister kış ister yaz aylarında olsun gitmek isterseniz gidin, görün. Yerel yönetim küçücük beldede neredeyse inanılmazı gerçekleştirmiş. Saraylar`da bugün 3 bin 500 kişiye iş aş imkanı sağlanmış, belde de işsiz kalmamış" dedi.
Haber : Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false