Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdeke yeni yapay resif projesi yolda

Erdeke yeni yapay resif projesi yolda

Kaymakam İsmail Kaygısız: Denize bu kez, 540ın üzerinde yapay resif bırakacağız Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, 2013 yılı içinde öncelikli hedeflerinin, Zeytinliada ören yerini turizme açmak olduğunu açıkladı.

Kaymakam İsmail Kaygısız:" Denize bu kez, 540`ın üzerinde yapay resif bırakacağız"
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, 2013 yılı içinde öncelikli hedeflerinin, Zeytinliada ören yerini turizme açmak olduğunu açıkladı.
İlçe turizminin, temmuz ve ağustos aylarının yanı sıra mayıs-eylül arasına uzatılması gerektiğine dikkati çeken Kaymakam Kaygısız, şunları söyledi:
"Erdek`te turizm hareketinin 15 mayıs`tan itibaren başlaması gerektiğini düşünüyorum. Yani turizm sezonunu mutlaka genişletmeliyiz.
Bu arada Kapıdağ turizmini de Erdek`e kazandırmalıyız. İlçe turizmi ancak bu şekilde gelişebilir." Yeni bir yapay resif projesi
Erdek ve Ocaklar körfezlerine bir yıl önce atılan yapay resiflerin balık sayısı ve çeşitliliğini artırdığına dikkati çeken Kaymakam Kaygısız, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz yıl uyguladığımız yapay resif projesi çok başarılı oldu. Bilindiği gibi geçen yıl, Erdek Körfezi`ne 360, Ocaklar`a ise 180 olmak üzere toplam 540 yapay resif atmıştık. Bu balık yuvaları çok yararlı oldu. Üniversitelerimizden gelen bilim insanlarının yaptıkları araştırmalar, balık sayısının arttığını ortaya koyuyor. Dalış sporuyla uğraşan bir kişi olarak bunu ben de gözlemliyorum. Buna paralel olarak, Erdek Balıkçılar Derneği ile Erdek Kaymakamlığı ortaklığında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı`na, yeni bir yapay resif projesi için 15 Şubat`a dek başvuracağız. Ajanstan alacağımız maddi destek ile temmuz ayı içinde körfezimize geçen yıldan daha çok yapay resif bırakmak istiyoruz. Geçen yıl, Ocaklar denizi dahil, Erdek Körfezi`ne toplam 540 yapay resif bırakmıştık. Bu kez, 540`tan fazla yapay resif atmayı plânlıyoruz."
Kaymakam İsmail Kaygısız, bu yıl Erdek`in verimli bir zeytin sezonu geçirmesinden duyduğu mutluluğu da sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli