Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´in canlı tarihi

Erdek´in canlı tarihi

Hamdi Özsoy´dan eski Erdek izlenimleri

Erdek´in yaşayan tarihlerinden Hamdi Özsoy, "Eski Erdek´te belki yoksulluk da vardı ama herkes mutluydu" dedi.
İlçede zeytinciliğin de artık tükenmeye başladığına ve üreticinin memnuniyetsizliğine yol açtığını vurgulayan 93 yaşındaki Özsoy, "Üretici, zeytinliğine sık sık ilaç atıyor ama ilacın içindeki maddenin ne derece etkinliği olduğunu bile bilmiyor. Eski yıllarda, yılda bir kez ilaç atardık, yeterli olurdu. Bu yıl, zeytinliğime 12 kez ilaç attım" diye konuştu.
HAMİT NURAL´IN HİZMETİ UNUTULMAZ
Erdek´te belediye başkanlığı yapanlar arasında en çok Hamit Nural´ı takdir ettiğini belirten Özsoy, şunları söyledi:
"Hamit Bey, iyi bir belediye başkanıydı. Erdek´e Kapıdağ suyunun gelmesi, Bandırma-Erdek arasındaki yeni yolun yapılması hep onun zamanında oldu. Erdek´e hizmetlerin gelmesi için bir ayağı Ankara´daydı. Bakan ve yetkililerin neredeyse kapısında yatardı."
BURHAN KARIŞIK İYİ İNSANDIR
Erdek Belediye Başkanlığına seçilen Burhan Karışık´ı 30 yıldır tanıdığına dikkati çeken Özsoy, şu değerlendirmede bulundu:
"Burhan Bey, 30 yıldır siyasetin içinde ve bu konuda büyük deneyimi var. Her şeyden önce uyumlu ve iyi insandır. Başarılı olacağına inanıyorum. Hiç unutmuyorum, Burhan Bey, kendisine o yıllarda bir kamyon almıştı. Askere giderken bu kamyonunu bana emanet etmişti."
ATATÜRK´ÜN ERDEK´E GELİŞİ
Atatürk´ün, 23 Haziran 1938´de Erdek´i ziyaretini hiç unutamadığını vurgulayan Hamdi Özsoy, o günkü duygularını şöyle dile getirdi:
"11 yaşındaydım. Atatürk, Savarona Yatı´yla, Zeytinliada´nın önünden geçerek, o yıllarda ´Maşatlık´ diye anılan bölgeye demirledi. Saat sanıyorum, 17.00-18.00 dolaylarındaydı. Çok sayıda vatandaş, Ata´yı görmek için sahile ellerinde meşalelerle geldiler. Atatürk, rahatsızlığı nedeniyle karaya çıkmayarak, yatının güvertesinden Erdeklileri selamladı. Zaten Savarona da Erdek´te yaklaşık 2-3 saat kaldıktan sonra İstanbul´a döndü."
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek canlı tarihi
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu