Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´in eski avukatı Yüksel Güvenen: ?Termik santral Erdek Körfezi´ndeki ekolojik dengeyi bozar?

Erdek´in eski avukatı Yüksel Güvenen: ?Termik santral Erdek Körfezi´ndeki ekolojik dengeyi bozar?

Erdek´in eski avukatlarından Yüksel Güvenen, Erdek Körfezi´nin karşısında, Şirinçavuş Köyü´nde kurulacak termik santralin, Erdek´in ekolojik dengesini bozacağına dikkat çekti

Erdek´in eski avukatlarından Yüksel Güvenen, Erdek Körfezi´nin karşısında, Şirinçavuş Köyü´nde kurulacak termik santralin, Erdek´in ekolojik dengesini bozacağına dikkat çekti. Bu santralin bacasından çıkacak radyasyonlu dumanların, lodos estiğinde Erdek´e, poyrazda ise Kazdağları´na dek ulaşacağına işaret eden Güvenen, şunları söyledi:
?Bu santral, ayrıca, soğutma suyunu denizden alıp, denize verecektir. 

Bu nedenle bilim insanları, Erdek Körfezi´ndeki deniz suyunun sıcaklığını 2-4 derece artıracağını belirtiyor. Deniz suyu sıcaklığının artması, Erdek Körfezi´ndeki canlı popülasyonunu da olumsuz etkileyecektir. Yıllar önce Marmara Denizi´nde, Erdek Körfezi´nde 100´ün üzerinde balık çeşidi vardı. Şimdi, birkaç çeşit balık kaldı. Bu gidişle onları da arar duruma geleceğiz. Bu termik santral kurulduğu takdirde, aynı zamanda, ilçenin en önemli iki gelir kaynağı olan turizm ve zeytinciliğe de darbe vuracaktır. Erdek olarak bu santrale karşıyız.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli