Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´in kurtuluşu törenlerle kutlandı

Erdek´in kurtuluşu törenlerle kutlandı

Erdek´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Erdek´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü törenlerle kutlandı.

İlk tören, Merkez Hacı Ömer Camisi´nde gerçekleşti. Burada camiden şehitlerimiz için sela verilip kurban kesildi. Ardından, cumhuriyet alanında ikinci tören gerçekleşti. AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Namık Havutça, Bandırma Kaymakamı ve Erdek Kaymakam Vekili Tuncay Sonel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Erdek´in, düşman işgalinden kurtuluşunu sembolize eden zincire bağlanmış kızın, milis güçleri tarafından kurtarılışı canlandırıldı.

Törende günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yaptı. Sarı, özgürlüğüne düşkün bir ulus olduğumuza dikkat çekerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi:

?Bugüne dek 16 büyük Türk Devleti kurduk. Atalarımızın kurduğu bu devletler, binlerce yıllık tarihimizin gurur ve onur kaynağıdır. 1071 Malazgirt Zaferi´ni, Osmanlı Devleti´nin kurucusu Osman Gazi´yi, Fatih Sultan Mehmet´i, Yavuz Sultan Selim´i inkar edebilir miyiz? ?Egemenlik kayıtsız şartsız halkımızındır´ diyen Atatürk´ümüz olmasa bugün, bu bayramı böyle kutlayabilir miydik? Yıllardır bazı gruplar, Atatürk´ü dinsizmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Bunun gerçekle hiç ilgisi yoktur. Atatürk, birçok konuşmasında bir ulus için dinin önemini dile getirmiştir. Ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan şehitlerimize borcumuzu ödeme şansımız yok. Ancak onlara fatiha gönderebiliriz.?

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, gazilere plaketler vermesinden sonra günün anlamı üzerine şiirler okundu. Atatürk Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisini, Balıkesir Zağnos Paşa Mehteran Takımı´nın konseri izledi.

Önder BALIKÇI

 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu