Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek’in duayen hukukçusu Av. Yüksel Güvenen: “Hukukun olmadığı yerde devlet yoktur”

Erdek’in duayen hukukçusu Av. Yüksel Güvenen: “Hukukun olmadığı yerde devlet yoktur”

Erdek’in duayen hukukçularından Av. Yüksel Güvenen, “Önder Balıkçı’nın” sorularını yanıtladı.

Erdek’in duayen hukukçularından Av. Yüksel Güvenen, “Önder Balıkçı’nın” sorularını yanıtladı.
5.7.1938’de, Erdek’te doğan Güvenen, 1959-1960 döneminde, İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak avukatlığa başladığını, 50 yıldan beri mesleği sürdürdüğünü belirtti.
PARLAK BİR SPOR YAŞAMI
Balıkesir Barosu’nun 14 Mayıs’ta, Edremit’te düzenen etkinlikte “50. Yıl Onur Plaketini”  Baro Başkanı Erol Kayabay’ın elinden aldığını belirten Güvenen, Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi’ni bitirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“1958 yılında, Şehit Mehmet Günenç Lisesi futbol takımının ilk kaptanı ve santraforuydum. O yıllarda lisemiz, futbolda Bandırma Erkek Sanat Enstitüsü ile çekişmeli maçlar oynardı.
Bu rakibimizin 8 futbolcusu Bandırma karmasında yer alıyordu. O yıllarda Erkek Sanat Enstitüsü’nün beden eğitimi öğretmeni, “Falso Kemal” lakabıyla tanınan Kemal Yücel’di. Sonraki yıllarda Erdek Gençlikspor ve Susurluk Şeker Fabrikası’nın formasını giydim. 1966 yılında ise askerlik görevimi yaparken Ezine Karagücü takımında oynadım.”
ESKİ BİR SİYASETÇİ
30 yıldan beri aralıksız olarak Erdek Şehir Kulübü’nün başkanlığını yürüten Güvenen’in parlak bir siyasi yaşamı da bulunuyor.
1972 yılından beri CHP üyesi olduğunu belirten Güvenen, Erdek Belediye Meclisi’ne partisinin grup sözcülüğünü, uzun yıllar CHP Erdek İlçe Başkanlığını yaptı.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERDEK’İ DIŞLADI
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılından bu yana Erdek’i dışladığını vurgulayan Av. Yüksel Güvenen, şu değerlendirmede bulundu:
“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kendi partisinin belediyelerine 10 hizmet yapıyorsa kendisinden olmayan belediyelere 1 yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, Erdek’e yıllardır destek değil, köstek oldu. Düşünün ki, ilçemizdeki 50 yıllık kanalizasyon şebekesinin yeniden yapılmasına 2022 yılında başlandı. Doğalgaz çok geç geldi. Erdek Belediyesi’nin ekonomik durumu da ortada. 300 milyonluk borcu var. Yani borca boğulmuş bir belediye.”
HUKUKUN OLMADIĞI YERDE DEVLET OLMAZ
Bugün ülkemizde hak, hukuk, adalet bulunmadığını öne süren Av. Yüksel Güvenen, şöyle konuştu:
“Düşünün ki, iktidarın küçük ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasını bile istedi. Dünyanın hiçbir yerinde bu durum görülmez. Siyasi iktidar, kendisini bağlayıcı olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarını bile dinlemiyor. İstanbul Sözleşmesi’nden çekiliyor. Hukukun olmadığı yerde devlet yoktur. Hukuksuz devlet, güneşsiz eve benzer. Evlerde aş kaynamıyor. Enflasyon aldı başını gidiyor. İşsizlik büyük boyutlarda. 30 milyon insan açlık sınırı altında bulunuyor.”
ATATÜRK’E MİNNETTARIZ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün dünyanın en büyük devlet adamlarının başında yer aldığının altını çizerek, “Atatürk’e minnettarız” diyen Güvenen, şunları söyledi:
“Böyle bir lidere sahip olmakla gurur duymalıyız. Ancak hâlâ O’na dil uzatmaya çalışanlar var. Atatürk’e dil uzatanın dilini yılan soksun!”
UMUDUMU KORUYORUM
Önümüzdeki seçimlerden umutlu olduğunu vurgulayan Güvenen, “İnanıyorum ki ilk seçimde ‘Cumhur İttifakı” kaybedecek, ‘Millet İttifakı’ kazanacak” diye konuştu.
GENCO ERKAL ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZ
Tiyatro ve sinema oyuncusu Genco Erkal’ın, Erdek’teki bir sokağa verilen isminin, AKP’li Erdek belediye meclis üyelerinin önergesiyle kaldırılmasının istenmesinin son derece yanlış olduğuna dikkati çeken Güvenen, “Genco Erkal’ın da içlerinde bulunduğu ‘Genç Oyuncular’, 1958-1962 yılları arasında, ülkemizin ilk kültür ve tiyatro şenliğini Erdek’te düzenlemişlerdi. Uluslararası düzeyde tanınan bir oyuncu olan Genco Erkal, övünç kaynağımızdır. Onunla gurur duymalıyız” dedi.
BEL FITIĞINI YÜZEREK YENDİ
Yıllar önce kendisine “bel fıtığı” teşhisi konulduğunu belirten Güvenen, şunları söyledi:
“24 yıl kadar önceydi. Bana bel fıtığı teşhisi konuldu. Ancak doktorum, ameliyat olmamamı isteyerek, ‘Bel fıtığından sırt üstü yüzerek kurtulabilirsin’ dedi. Onun dediğini yaparak her gün 2 kilometre sırt üstü yüzdüm. 24 yıldan beri de hiçbir rahatsızlığım kalmadı.”
Haber : Önder Balıkçı

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli