Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdekin eski Belediye Başkanı Hamit Nural: Erdek, kanalizasyon sorununu mutlaka çözmeli

Erdekin eski Belediye Başkanı Hamit Nural: Erdek, kanalizasyon sorununu mutlaka çözmeli

Erdekin eski belediye başkanlarından Hamit Nural, Erdek turizmi ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Erdek`in eski belediye başkanlarından Hamit Nural, Erdek turizmi ile ilgili düşüncelerini açıkladı.
Erdek`te görev yaptığı 10 yıllık süre içinde turizmi geliştirmek amacıyla büyük çaba harcadığına dikkati çeken Nural, şunları söyledi:
"Bu çabalarımızın başında yaptığımız yeni Erdek-Bandırma karayolu ile Eğridere`den getirdiğimiz su gelmektedir. Erdek-Bandırma arasında, 22 kilometrelik eski yolda 128 viraj vardı. Yeni yol ile bu virajların sayısı 25`e düştü. Bu arada, Balıkesir ilinde ilk kez olarak ilçemizde, 32 bin metre karelik alanda biyolojik ve kimyasal arıtma tesisini kurduk. İlçemize gelen turistleri misafir olarak gördük. 1992-1993 yıllarında, Öğertur`un, Almanya`dan, ilçemize turlar düzenlemesini sağladık. 
Hatta bir ara, şu anda Ulaştırma Bakanımız olan Binali Yıldırım`ın, İDO Genel Müdürlüğü`nü yürüttüğü dönemde, bir süre, İstanbul-Erdek arasında feribot seferlerinin yapılmasını bile sağladık. Görev sürem içinde hiçbir zaman kişisel çıkarlar peşinde koşmadım. Erdek`in çıkarlarını her şeyin üzerinde tuttum."
Döneminde gerçekleşen imar plânı revizyonunun, kendisinden sonraki yönetimler tarafından korunmamasının yanlışlığına da değinen Nural, "İlçemizin imar revizyon plânları ile oynanması son derece yanlıştır" diye konuştu.
Nural, hâlen Marmara Bölgesi`nin incisi konumunda bulunan Erdek`in, 240 bin nüfusa göre gerçekleşecek yeni kanalizasyon şebekesinin yapımı için de onay aldığını, ancak daha sonra görev süresinin tamamlanması nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini vurgularken, 15 yıldır bekleyen kanalizasyon sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğine işaret etti.
 Erdek`i çok sevdiğini vurgulayan Nural, sözlerini, "Arı, baldan mı, tütsüden mi kaçar?" diyerek tamamladı. 
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı