Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ERDEKLİ ATLETLER UÇUYOR

ERDEKLİ ATLETLER UÇUYOR

15-16 Mart 2017 tarihlerinde Balıkesir´de yapılan Okullararası Atletizm Küçükler-Yıldızlar İl Birinciliği Yarışmaları´na Erdek 18 Eylül Ortaokulu Atletizm Takımı da katıldı.

15-16 Mart 2017 tarihlerinde Balıkesir´de yapılan Okullararası Atletizm Küçükler-Yıldızlar İl Birinciliği Yarışmaları´na Erdek 18 Eylül Ortaokulu Atletizm Takımı da katıldı.
Okul Sporları Federasyonu ve Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet programında yer alan her yarışa katılan Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan ve sporcuları bu yarışmadan da oldukça başarılı sonuçlarla dönmeyi başardılar.
Yarışmalar hakkında değerlendirme yapan Niyazi Hoca ?İki gün süren atletizm il birinciliği yarışmalarına katılım oldukça fazlaydı. Atletizmin hemen hemen her dalını kapsayan bu yarışmalarda, küçük kızlar, küçük erkekler, yıldız kızlar ve yıldız erkekler olmak üzere 4 kategori de 46 okul kıyasıya mücadele etti. Mücadele sonucunda kategorilerinde takım olarak il birincisi olan okul takımları, okullarını ve ilimizi temsilen grup-bölge şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Tabi burada bizleri en çok mutlu eden ili temsilen bölgeye gidecek olan 4 takımın 3 tanesinin Erdek´ten bir okulun olmasıydı. Erdek 18 Eylül Ortaokulu, küçük erkeklerde, yıldız erkeklerde ve yıldız kızlarda takım olarak il birincisi olarak bunu başarmıştır. Takım başarılarımızın yanında, ferdi olarak ta çok sayıda madalya kazanan sporcularımız oldu. Erdek, gerek okul sporlarında göstermiş olduğu başarılar ile gerekse kulüp bazında göstermiş olduğu başarılar ile Türk Atletizminin tam olarak içerisinde yer almaktadır. Bugün baktığımız zaman Erdek´te atletizm alanında faaliyetlere katılan ?Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü´ adında resmi bir kulüp vardır. Ve bu kulüpte branşlarında Türkiye´nin en iyisi olan sporcuların yanı sıra, iki tane de 2020-2024 Olimpiyatlarına Aday Adayı Milli Sporcu vardır. Burada okullarla ortak çalışma sonucunda, okullarında büyük başarılar elde etmesi tabiî ki kaçınılmaz olacaktır? dedi.
Gülhan, konuşmasının sonunda, ?Bizlere destek olan Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İlçe Milli Eğitim Müdürü V. Erbil Camgöz, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdem Eren, okul müdürü Cumhur Duru ve okul yarışlarına gidip gelmek için tarafımıza otobüs tahsil eden Bandırmaspor Kulübü Başkanı ve yötenicilerine teşekkür ederim? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: ERDEKLİ ATLETLER UÇUYOR
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli