Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´li bayanlardan Çanakkale Gezisi

Erdek´li bayanlardan Çanakkale Gezisi

Erdek´li bayanlar düzenlenen gezi ile Çanakkale´yi ziyaret ettiler.

Pazar günü Erdek´ten 20 kişinin katıldığı gezinin kafile başkanı Zehra Canbaz ile profesyonel rehber İlhan Varlık eşliğinde gerçekleşen Çanakkale ziyaretinde Çanakkale savaş alanı ile şehitlikler ziyaret edildi.
Türk tarihinde çok önemli bir yeri olan Çanakkale Muharebelerinin hangi şartlarda kazanıldığı kadınlar tarafından yakından görüldü. Çanakkale´de Şehit Abideleri ve tarihi mekanları ziyaret eden bayanlar geçmişi adeta yeniden yaşadıklarını dile getirdi.

Geziye katılan bayanlar şu görüşlere yer verdi: ?Çanakkale, bizim için bir coğrafi bölgenin adından öte, her bir karış toprağına dağ gibi yiğitlerin uzandığı dünyanın en büyük şehitliğidir. Çanakkale´de atalarımızın gösterdiği kahramanlıkları unutmamak, o her karışı şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda, yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak için bu geziyi düzenledik ve şehitlerimizin ruhu için dualar ettik.?
Çanakkale gezisinin son derece verimli bir gezi olduğunu, milli şuuru yerinde görme imkanına sahip olduklarını kaydeden bayanlar profesyonel rehber eşliğindeki gezinin son derece verimli geçtiğini ifade ettiler.
Duygu dolu anların yaşandığı Çanakkale gezisinde yer alan bayanlardan biri olan Çağlayan Tetikdur, ?Vatan topraklarını korumak ve savunmak için, zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, milletimizin birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak ilelebet hatırlanacaktır. Bedeli şehit kanıyla ödenmiş olan bu topraklar üzerinde, bugün de hesabı olan hain odaklar vardır. Bilinmelidir ki, her karış toprağını, kutsal kanlarıyla sulayarak, Anadolu´yu vatan yapan ve bize emanet eden kahramanların bugünkü torunları da yeri ve zamanı geldiğinde, kutsal görevden kaçınmayacaklardır.? diye konuştu.
Haber : Sibel Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli