Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´li şehit ailesi hem hüzünlü hem gururlu

Erdek´li şehit ailesi hem hüzünlü hem gururlu

Ortaköy terör saldırısında hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi Hatice Koç´un ailesi kızlarının yasını tutuyor.

Vodafone Arena Stadı´nda görevliyken gerçekleşen terör saldırısından kurtulan ancak İstanbul-Ortaköy terör saldırısında hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi Hatice Koç´un ailesi kızlarının yasını tutuyor.
Şehidin annesi Döndü Koç, kızının bir süre önce Beşiktaş´ta Vodafone Arena Stadı civarında gerçekleşen terör saldırısından kurtulduğunu anlattı.
Koç "Statta görevliydi, saldırıdan sonra kızımla görüştüm. Patlama sonrası beni aradı ´Anne kurtulduk ama ecel bir başka yerde belli mi olur yakalar. Şehitlik çok güzel mertebe.´ demişti. Ben de ´kızım senin yavrun var öyle söyleme´ dedim. ´Yok anne Hiranur senin yanında benim gözüm geride kalmaz. Eğer ilerde bir şey olursa bana Hiranur´un nafakasını kazanırken öldü dersin anacığım.´ dedi. Ben yine öyle deme yavrum dedim. Bir Hatice gider bin Hatice gelir bu canımı bu devlete seve seve veririm." diye konuştu. 

Kızının torunu Hiranur´a 5 aylık hamile olduğu dönemden itibaren çalışmaya başladığını anlatan Koç, "Kızım ´Anne ben çocuğumun nafakasını kazanmak zorundayım´ dedi. Çalışmaya başladı, erkek gibi kızdı. Şehitlik mertebesine ulaştı. Hatice kızını tek başına büyüttü. Doğum yapana kadar da çalıştı hamile haliyle." ifadesini kullandı.
Şehidin babası Abdullah Koç ise ülkeyi bölmeye kimsenin gücünün yetemeyeceğinin altını çizdi.
Kızıyla en son bir hafta önce telefonla görüştüğünü ifade eden Koç, şöyle konuştu: "Kızım işini çok severek yapıyordu. 3 yıla yakın özel güvenlik görevlisiydi. Ben şehit babası oldum. Vatan sağolsun. Evlatsız durulur ama vatansız durulmaz. Bizi başka ülkelerle karıştırmasınlar. Bir Türk, dünyaya bedeldir."
Şehit ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere eve gelenlerle oynayan, yüzünden gülümsemesi eksik olmayan şehidimizin küçük kızı, evden ayrılan misafirleri Türk bayrağının asılı olduğu balkondan el sallayarak uğurluyor.
Bilindiği gibi İstanbul-Ortaköy´de yılbaşı gecesi Reina gece kulübüne düzenlenen saldırının faili olduğu iddiasıyla aranan Abdülgadir Masharipov İstanbul Esenyurt´ta düzenlenen bir operasyonda yakalanmıştı.
Haber : Seyhan Kırcı-Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli