Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdekli turizmci Eren:

Erdekli turizmci Eren:

?Bayramda Erdek´in dolacağını tahmin ediyorum?

Erdekli turizmci Recep Eren, Ramazan Bayramı´ndan çok umutlu olduğunu açıkladı.
50 yıldan beri turizmin içinde olduğunu vurgulayan, ?Eren Motel?in sahibi Recep Eren, şunları söyledi:
?Erdek, ülkemizde turizmin ortaya çıktığı ilk ilçe. O yıllarda Ankaralılar başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinden turist gelirdi. Yurt dışından da Almanlar başta olmak üzere Erdek´e turist yağardı. Öyle ki, Erdek´teki ayakkabı boyacıları bile yabancı turistlerle anlaşacak kadar Almanca ve İngilizce bilirlerdi. Zeki Müren´in yanı sıra birçok ünlü, tatilini Erdek´te geçirirdi. Tabii, o yıllarda Antalya ve Ege´deki turistik tesisler hizmete girmemişti.?
Antalya ve Ege´deki turizm tesislerinin hizmete girmesinin ardından Erdek turizminin kendisini yenilemesi gerektiği halde bunu başaramadığına dikkat çeken Eren, şu değerlendirmede bulundu: 

?Erdek´teki turistik tesisler, kendilerini hiç yenileyemedi ve yeni turizm anlayışına ayak uyduramadı. Açılan yeni tesis sayısı bir-ikiyi geçmedi. Oysa yalnız ülkemizde değil, tüm dünyada turizm anlayışı çok değişti. Artık yalnız doğanın güzelliği, deniz-kum-güneş yetmiyor. Turizmde hizmet veren tesisler, bir misafir odası gibi olmalı. Yani turist, gerçek bir misafir gibi ağırlanmalı. İlçede çok kaliteli restoranlar olmalı. Şu anda Erdek´te, iki restoranın dışında iyi bir lokanta yok.?
Erdek Belediyesi´nin, turizm konusunda üzerine düşen görevi yerine getirdiğine işaret eden Eren, şöyle konuştu:
?Belediyemiz, yıllardır yapılaşma izni verilmeyen ilçemizde son bir yıldır yeni ve düzgün yapılaşmalara da izin vererek doğruyu yaptı. Bu arada, bu yıl, turistik tesisler bölgesinde güzel çevre düzenlemeleri de gerçekleştirdi. Ancak Erdek´te turizmi geliştirmek yalnız belediyenin işi değildir. Bu konuda, özellikle turistik tesis işletmeleri olmak üzere sektörün içinde bulunan herkesin çaba harcaması gerekir. Erdek´in denizi temiz, ?Mavi Bayrak´ları var, doğası enfes, Kapıdağ gibi bir değere sahip, turistik dokusu çok iyi ama bunu bir türlü değerlendiremiyoruz. Kyzikos gibi çok önemli bir tarihin onda birini turizme açabilsek, bu bile Erdek´i ayağa kaldırır. ?Dünyanın Sekizinci Harikası´ olarak bilinen buradaki Hadrianus Tapınağı´nın, bir an önce, devletin de katkısıyla gün ışığına çıkarılması gerekir. Turizm, süreklilik ister. ?
Motellerinde yaklaşık 60 yatağın da, Ramazan Bayramı tatilinde dolmasını beklediklerini belirten Recep Eren, ?Bayramda, ilçemizdeki tüm yatakların dolacağını sanıyorum? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdekli turizmci Eren
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli