Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdekli üreticilere tarımsal analiz desteği

Erdekli üreticilere tarımsal analiz desteği

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, Elikatr Tarımsal Analiz Laboratuvarı´nı Erdek´teki zeytin üreticisi ortaklarının hizmetine sundu.

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, Elikatr Tarımsal Analiz Laboratuvarı´nı Erdek´teki zeytin üreticisi ortaklarının hizmetine sundu.
Gönen´de faaliyet gösterip yaprak ve toprak analizleri yapan Elikatr Tarımsal Analiz Laboratuvarı firması ile 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi arasında, 26 Nisan 2017 tarihinde sözleşme imzalandı.
Kooperatif yönetim kurulu, konuyla ilgili olarak ortaklarına şu açıklamayı yaptı:
: ?Kooperatifimiz 2015/2016 İş Yılı Olağan Genel Kurul toplantısı 20 Şubat 2017 tarihinde yapılmıştı, Birliğimize bağlı diğer kooperatiflerinde genel kurullarının Şubat 2017 tarihinde tamamlanması nedeniyle Anasözleşme gereğince Marmarabirlik 2015/2016 İş Yılı Normal Genel Kurulu 22 Nisan 2017 tarihinde Birliğe bağlı tüm kooperatiflerin delegelerinin katılımı ile büyük

Bu genel kurulda ortaklarımız için olumlu ve güzel kararlar alınmıştır. Bunlardan en önemlisi ortaklarımıza dağıtılacağı Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa tarafından 05.04.2017 tarihinde basın bülteni ile müjdelenen ?Kar´ dağıtımıdır. Önümüzdeki günlerde dağıtım şekli ve miktarı yönünden detaylı bilgilendirmeler kooperatifimizce yapılacaktır. Daha önceki tarihlerde durdurulan yeni ortaklık kayıtların açılması ve Kooperatif Ana sözleşmesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yapılan değişiklikle yeni ortaklardan alınması kararlaştırılan Katılım Bedelleri ile ilgili çalışmalar Birliğimiz ilgili seksiyonları tarafından yürütülmektedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ortaklarımıza birliğimizce arttırılan kredilendirme limitleri çerçevesinde Suni Gübre dağıtımına devam edilmiştir. 01.01.2017 tarihinden bugüne kadar, 1.303.435,50 lira değerinde 1.179.780 Kg. Suni Gübre dağıtılmıştır. Dağıtılan gübre çeşitleri; Üre %46 187.400 Kg, Kompoze 15x15x15 545.250 Kg, Amonyum Sülfat 353.850 Kg, Eurotim 19.900 Kg, Timazot 4.080 Kg, Potasyum Sülfat 50.500 Kg , Dap 18.800 Kg. Zirai İlaç satışları devam etmektedir. Ayrıca, son yıllarda zeytin üretiminde meydana gelen rekolte ve kalite düşüklüğünün en önemli nedenleri arasında, iklim değişikliği nedeniyle havaların kurak gitmesi zeytin ağacının yeterli yağışı alamaması, zeytin sineği ve zeytin zararlılarının yol açtığı zararlar, bilinçsiz ve yersiz suni gübre ve zeytin ilaçları kullanımı olduğu söylenebilir. Ortaklarımızı bilinçli üretime teşvik etmek, suni gübre ve zirai ilaç kullanımında israfı önlemek ve maliyetleri düşürmek, suni gübre ve zirai ilaç kullanımında doğru miktar ve elementleri tespit etmek, zeytin üretim miktarını ve kaliteyi artırmak amacıyla Gönen´de faaliyet gösteren Akredite belgelere sahip yaprak ve toprak analizleri yapan ELİKATR Tarımsal Analiz Laboratuvar firması ile Kooperatifimiz arasında 26 Nisan 2017 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Bu antlaşma ile ortaklarımız mallarının, yaprak ve toprak analizlerini yaptırarak daha bilinçli suni gübre ve zirai ilaç kullanma imkânına kavuşacaklardır. Ortaklarımızın yaptıracağı tahlil (analiz) bedelleri ürün hesabında ürün bedelinden tahsil edilecektir. Kooperatifimiz 2015/2016 iş yılı Genel Kurulunda, Gedeve mevkiinde yapılacak olan depolara ait arsa devrinin en kısa sürede birliğe devrinin yapılacağı hususu Birlik Başkanı tarafından tarafımıza bildirilmiştir. Ortaklarımızın, kooperatifleri ile olan ilişkilerinde ve bin bir güçlükle üreterek kooperatife teslim ettikleri ürünlerinin muhafazasında, satışı ile değerlendirilmesinde gerekli özen ve çaba gerçekleştirilerek Kooperatifimizin daha başarılı olması için tüm çalışmalar titizlikle yapılacaktır.?
Haber Merkezi

bir olgunluk ve verimlilik içinde yapılmıştır. 8S. 5´de



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli