Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek’li atletlerden 3 Türkiye birinciliği

Erdek’li atletlerden 3 Türkiye birinciliği

İlçemizin gelecek vaat eden atletleri Bursa’da fırtına gibi esti.

İlçemizin gelecek vaat eden atletleri Bursa’da fırtına gibi esti.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Bursa’da düzenlenen Turkcell Türkiye U14 Salon Atletizm Şampiyonası’na katılan Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü sporcuları 3 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği, 4 Türkiye üçüncülüğü derecelerini elde etti.

27-28 Ocak 2024 tarihlerinde toplam 1911 sporcunun katılımıyla Bursa’da gerçekleşen Turkcell Türkiye U-14 Salon Atletizm Şampiyonası’nda, kurulduğu günden bugüne sayısız başarılarıyla Erdek’e büyük gurur yaşatan Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü sporcuları da yer aldı.

Büyük mücadelelerin yaşandığı şampiyonada Erdek’li sporcular yine bizlerin gurur kaynağı olmayı başarırken, Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü adına yarışmaya katılan Yağmur Güner; Yüksek Atlama dalında Türkiye Birincisi, 4X200 Metre Bayrak Yarışmasında Türkiye Üçüncüsü, 60 Metre Engelli Koşuda Türkiye Dördüncüsü, Aras Gürer; 4X200 Metre Bayrak Yarışmasında Türkiye Birincisi, 200 Metrede Türkiye İkincisi, 60 Metrede Türkiye Üçüncüsü, Sudenaz Ültenir; 200 Metrede Türkiye Beşincisi, 4X200 Metre Bayrak Yarışmasında Türkiye Üçüncüsü, Esma İbrikçi; 4X200 Metre Bayrak Yarışmasında Türkiye Üçüncüsü, Yusuf Rüzgar Aydın; 4X200 Metre Bayrak Yarışmasında Türkiye Birincisi, İbrahim Yağız Kaya; 4X200 Metre Bayrak Yarışmasında Türkiye İkincisi oldu.

Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü Başkanı ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada sporcuları ile haftanın en az altı günü çalıştıklarını hatırlatıp, sporcularının emeklerinin karşılığını aldıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Sporcularının hepsini alınlarından öptüğünü ifade eden Gülhan “Bu zamana kadar yaptıklarımızla Erdek’e ilkleri yaşattık. Başarılarımızın sayesinde bizlere destek olanlara mahcup olmadık. Yeni sezona çok iyi başladık. Önümüzdeki günlerde ulusal ve uluslararası şampiyonalar devam edecek. Biz her şampiyonada madalya kazanmaya aday en güçlü takımlardan birisiyiz. Her şeyi Erdek’in çocukları için yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bize destek olan herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine ekledi.

Haber: Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı