Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdekli balıkçılar, denetimsizlikten yakınıyor

Erdekli balıkçılar, denetimsizlikten yakınıyor

Erdekli balıkçılar, denetimsizlikten yakınıyor. Marmara Denizi'nin yanı sıra Erdek Körfezi'nin de denetimsizlik cenneti” olduğunu öne süren Erdekli balıkçılar, şunları söylediler:

Erdekli balıkçılar, denetimsizlikten yakınıyor. Marmara Denizi’nin yanı sıra Erdek Körfezi’nin de “denetimsizlik cenneti” olduğunu öne süren Erdekli balıkçılar, şunları söylediler: “Marmara Denizi’nde de, bölgemizde de başta trol olmak üzere her çeşit yasak avlanma sürüyor. Işıkla avlanma yasak olduğu halde geceleri ışıkla avlananlar nedeniyle deniz neredeyse ışıl ışıl. Sahil Güvenlik, hemen hemen hiç denetim yapmıyor. Nedenini sorduğumuzda, bu denetimsizliği, siyasi baskılara bağlıyorlar.

Bu sezon sadece iki ay bol lüfer avlayabildik. O da, Ocak ayına dek sürdü. Denizde balık çok azaldı. Şu sıralarda da hemen hemen hiç balık yok. Yılın en verimsiz dönemini yaşıyoruz. Yasak avlanmanın boyutları inanılmaz düzeyde. Hatta denize atılan yapay resiflerin yanına kadar dalıp avlananlar var. Kaçak avlanmalar önlenmezse, Marmara Denizi’nden balık beklemek hayâlden öteye geçmez.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false