Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdekli Budak kardeşlerin satranç başarısı

Erdekli Budak kardeşlerin satranç başarısı

2024 yılı “Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası”na yüksek bir katılım gerçekleşti.

2024 yılı “Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası”na yüksek bir katılım gerçekleşti.

Antalya’da, 20-27 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada Erdekli İnci ve Gökay Budak kardeşler başarılı sonuçlar elde ettiler.

NİDA Satranç Kulübü sporcusu İnci Budak, “7 Yaş Kızlar” kategorisinde Türkiye beşinci olarak Millî Takım’a girmeye hak kazandı. Ağabeyi Gökay Budak ise bireysel olarak katıldığı “12 Yaş” kategorisinde Türkiye on üçüncülüğünü elde etti. Gökay Budak, Antalya’daki şampiyonanın ardından Yalova Belediyespor Kulübü’ne transfer oldu.

Antalya’daki şampiyonaya ülkemizdeki 81 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden toplam 2 bin 500 sporcu katıldı. Bir hafta süren şampiyonada sporcular, antrenörler, veliler ve satranç severlerden oluşan 10 bin kişi yer aldı.

Şampiyonanın kapanış törenine Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, başkan vekilleri Aşkın Keleş ve Ömer Asım Ötegen, as başkanlar Ayşe Kardaş Ergezen, Halil Hilmi Darı, yönetim kurulu üyeleri Aykut İlker Mete, Olcay Aknalbant, Berkay Çelik, kurul başkanları ve Antalya il temsilcisi Osman Akdoğan katıldılar.

KARIŞIK’A ZİYARET

Öte yandan Gökay ve İnci Budak kardeşler, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ı ziyaret ettiler. Karışık, Erdekli sporcu kardeşleri kutladı.

SERPİL BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı