Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdekli taksicilerden korsan isyanı!

Erdekli taksicilerden korsan isyanı!

Erdek’te hizmet veren taksici esnafı, kişilerin can ve mal güvenliğini yok sayan, ekonomiye ağır darbe vuran korsan taksicilere isyan etti.

Erdek’te hizmet veren taksici esnafı, kişilerin can ve mal güvenliğini yok sayan, ekonomiye ağır darbe vuran korsan taksicilere isyan etti.

İlçemizde de son dönemlerde sayıları giderek artan korsan taksi ve vergi vermeden, yasal izni olmadan uygulama üzerinden yolcu taşıyan sürücüler, taksici esnafını canından bezdirdi.

 Erdek'te hizmet veren Kapıdağ Sahil Taksi Durağı taksici esnafı, korsan taksicilerin işlerine çok engel olduğunu ifade ederek, yetkililerin bu konuda yardımcı olmalarını istedi.

Korsan taksiciler yüzünden iş kayıplarının oldukça fazla olduğundan yakınan taksici esnafı “Korsan” faaliyet göstererek yolcu taşıyan sürücülere sıkı takip getirilmesini istedi.

Bu tür uygulamalar ile vergi vermeden çalışan ve yolcuların can güvenliğini tehlikeye atan sürücüler hakkında yasal bir düzenleme isteyen taksici esnafı “Korsan taksiciler ekmeğimiz çalıyorlar. Bizler devletimize vergimizi veriyoruz. Yasa dışı hiçbir işlemimiz yok. Ama korsan taksiciler ne vergi veriyor ne de başka bir şey. Şahsi aracıyla taksicilik yapıyorlar. Artık korsan taksinin önüne geçilmeli. Özellikle durak plakasını satan arkadaşlar sivil araçlarıyla daha önceki müşterilerini taşımaya devam ediyorlar. Bizler mağdur durumda kalıyoruz,  Erdek'te bu korsan taksilerden çok var, yetkililer düzenli denetim yapmalı. Vatandaşımızda korsan taksiyi değil taksici esnafını tercih etmeli" diye konuştu.

Haber: Tuncay Ertan

 



Gürcan ysyıkçı
1.02.2024 20:22:15
Yazın Erdek de taksi bulmak imkansızdı. İndi bindi ücreti gibi bir tarife olduğu sürece korsana evet.

Anahtar Kelimeler: Erdekli taksicilerden korsan isyanı!
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı