Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdekspor küçülecek

Erdekspor küçülecek

Belediye ve Erdekspor Kulübü Başkanı Sarı: ?Erdekspor artık kendi yağıyla kavrulmalı?

Erdek Belediye ve Erdekspor Kulübü Başkanı Hüseyin Sarı, içinde bulunduğu ekonomik koşulların yetersizliği nedeniyle Erdekspor´un küçülmesinden başka çare olmadığını açıkladı. Yeni çıkan Büyükşehir Belediyesi Yasası´na göre belediyelerin, spor kulüpleri ve sporculara verebilecekleri kaynağın belediye bütçesinin ancak % 7´si olabileceğine dikkati çekerken, şu anda spora ayırabilecekleri en büyük paranın 50 bin lira olduğunu, bu parayla Erdekspor´a bir futbolcu bile alınamayacağını belirten Sarı, şöyle konuştu:
?İtiraf edeyim ki, bu konuyu bilmiyordum. Yoksa Erdekspor Kulübü Başkanı olmazdım. Kaldı ki, benim katılmadığım bir genel kurulda kulüp başkanlığına getirildim. Erdekspor´da hiçbir zaman gizli bütçeler yapmadım ve hep şeffaf davrandım. Geçen yıl, Erdekspor için harcadığımız para 1 milyon 700 bin liradır.?
KARAGÜMRÜK İLE SPONSORLUĞU GÖRÜŞTÜK
Geçtiğimiz günlerde Karagümrük Kulübü´nün, ?pilot takım? olarak Erdekspor´u seçerek, kulübe sponsor olmasını görüştüklerini, ancak öneriyi kırmızı-beyazlı Erdekspor Kulübü açısından rantabl bulmadıklarını açıklayan Sarı, şöyle konuştu:
?Erdekspor´un artık küçülmesi ve yerel olanaklarına dönerek, mütevazı bir bütçeyle yönetilmesi gerekir. Bölgesel Amatör Lig´den (BAL) düşersek de dünyanın sonu değildir. Zaten bu ligin kötü bir statüsü de var. Bundan sonra Erdekspor´da alt yapıya daha büyük önem vererek, kendi çocuklarımızı yetiştirmeye yöneleceğiz.?
YUKARI YAPICI´YA SPOR TESİSLERİ
Erdek´in eski köyü, yeni kırsal mahallesi Yukarı Yapıcı´ya spor tesisleri kurmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını da açıklayan Sarı, şu bilgiyi verdi:
?Burada, belediyemize ait 30 dönümlük alanımızın yanında vatandaşların 10 dönümlük yeri daha bulunuyor. Bu yeri de kamulaştırdığımızda, 40 dönümlük bir kamp alanı ortaya çıkıyor. Bu bölgeye bir doğal, bir de sentetik çim saha yapmak ve sosyal tesisler kurmak istiyoruz. Yukarı Yapıcı´nın havası, sezon öncesi uzun süreli kamplar yapılmasına çok uygun. Bu alana profesyonel-amatör spor kulüplerini çekmek istiyoruz.?
Sarı, ayrıca Kapıdağ ile dağ sporu turizmini de bütünleştirmek istediklerini sözlerine ekledi. Haber : Önder balıkçı



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli