Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdekspor 3 puanı 3 golle aldı

Erdekspor 3 puanı 3 golle aldı

Erdekspor: 3 Burhaniye Belediyespor: 1 Balıkesir Süper Amatör Ligi futbol maçlarında ilk yarının son maçında, Erdekspor Burhaniye Belediyesporu 3 golle uğurladı.

Balıkesir Süper Amatör Ligi futbol maçlarında ilk yarının son maçında, Erdekspor Burhaniye Belediyespor`u 3 golle uğurladı.
Baştan sona büyük bir çekişme içinde geçen maçın ilk yarısında iyi oynamasına rağmen ilk yarıyı mağlup kapatan misafir takım Burhaniyespor`du. Hava şartları ve zeminin çok uygun olduğu maçı Yahya Eroğlu, K.Cem Gökdemir ve Cevat Erçen hakem üçlüsü yönetti.
Maça: Erdekspo:  Kadir, Uğur, Onur( Emirhan), Adem, Hami, Ercan, Kayhan, Berat, Sonat (Polat), Mehmet ve Soner on biriyle çıktı.
Goller: Dk. 30 Hami, Dk.56 Kayhan, Dk.88 Berat
Burhaniye Belediyespor: Mustafa, Ömer, İbrahim, Güven, Arif, Kadircan, Seyfi, Serdal, Hasan, Şaban ve Süleyman on biri ile oynadılar.
Gol: Dk.77 Şaban,
Oyuna misafir takım Burhaniyespor başladı. İlk dakikalarda konuk takımın orta alan hakimiyeti ile yavaş yavaş oyuna ağırlığını koymaya başladığını gördük. Ama ilk tehlikeli atak ev sahibi Erdekspor`dan geldi. Maçın 12.dakikasında soldan Sonat iyi kesti ama Mehmet`in vuruşu kaleci Mustafa`dan dışarı çıkarak korner oldu. Karşılıklı ataklarla geçen mücadelede gol duran toptan geldi. Sağ kanattan Şifo Mehmet`in kullandığı top penaltı noktasında yükselen Hami ile buluşunca aşırtma bir vuruşla üst ağlara takılınca Erdekspor ilk gölünü kazanmış oldu 1-0. Golden sonra yine uzun bir topta Sonat`ın araya attığı topla kaleci ile karşı karşıya kalan Kayhan topu kaleciye nişanlayınca Erdekspor bir golden olmuş oldu ve ilk yarıda bu atılan tek golle kapandı 1-0.
İkinci yarıya Erdekspor başladı. Ama bu kez golü kaçıran konuk takım oldu. 47.Dak. da Arif kale ağzında hem de boş bir durumda topa vurdu ama top değil kaleye girmek doğruca taca gitti ve konuk takım bir golden olmuş oldu.
Dk 56 da Erdek`in ikinci golü geldi. Bu dakikada sahanın bu hafta en iyi oyuncularından birisi olan Mehmet (Şifo) ceza alanına girerken çok sert vurdu dönen topu iyi takip eden Kayhan bu kez golü kaçırmadı ve skoru değiştiriverdi: 2-0. 
Golden sonra oyun biraz sertleşti. Ve Erdekspor`da panikleme emareleri gözükmeye başladı ve ardından ileri bir topta kaptan Şaban iyi hareketlerle ceza alanına girdi iki kişiyi oyundan düşürerek plase bir vuruşla sol alt köşeyi bulunca tabela bir kez daha değişiverdi 2-1. Golün hemen ardından konuk ekibin Erdek kalesine yüklendiğini görüyoruz. Ama gol için ataklarını sıklaştıran Burhaniye ileri bir topta Berat`ın araya girip topu götürerek aşırtma bir vuruşla ağları bulunca skor son kez değişiverdi 3-1. Üçüncü golden sonra Burhaniye`nin gardı düşerek maç bu skorla sona ermiş oldu.
Maç geneline baktığımızda hakem üçlüsünün iyi bir maç yönettiğini söyleyebiliriz ama yinede biraz sertliğe pirim vermesi iyi olmadı diyebiliriz. Misafir takımın bu gün Erdekspor`a göre daha iyi top yaptığını söylemek mümkün. Kaptan Şaban, Kadircan ve Serdal`ı iyi bulduğumu söylemeliyim. Gol yollarında etkili olamadıklarını doğru ama tipik bir amatör takım olarak iyi mücadele ettiklerini söyleyebiliriz.
Erdekspor`a gelince; bu maçta da uzun topa dönük oyunlarını gördük. Böyle bir oyun tarzının rakip takımlar için büyük bir avantaj olduğunu görmeliyiz diyorum. Bu hafta oyunda Mehmet (Şifo) ve Ercan gerçekten iyi oynadılar. Hem iyi kademe yaptılar ve hem de takımlarını gole doğru sürüklediler. Hami golünü yaparken iyi yer tuttu ve de maç boyu iyi oynadı diyebiliriz. Bu arada oyuna ikinci yarıda giren Emirhan ben bu takımda oynarım diyor, benden hatırlatması. Kayhan`ın gol atması da iyi oldu çünkü gol kaçırmaktan üzerinde bir stres oluşan futbolcunun ikinci yarıda daha iyi olabileceğini düşünüyorum.
Haber: Erhan Göçmen

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false