Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdekspor İyi Yolda

Erdekspor  İyi Yolda

Gönen Belediyespor 2 Erdekspor 2

Oynadığı üç hazırlık maçından bir yenilgi, bir beraberlik, bir galibiyetle ayrılan Erdekspor oynadığı güzel futbolla süper lige hazır olduğunun mesajını verdi. 
Özellikle ortaya koyduğu iyi futbolla sporseverlerden geçer not alan Erdekspor. üçüncü hazırlık maçını 2012/2013 futbol sezonunda BAL liginde mücadele edecek olan Gönen Belediyespor ile Gönen İlce stadında yaptı.
2012-2013 Balıkesir Süper Amatör Küme mücadelesine iddialı hazırlanan Erdekspor`la BAL Liginde yer alan Gönen Belediyespor`un karşı karşıya geldiği maçı Balıkesir bölgemiz hakemlerimizden Hakkı Cangül, Ozan Pişkin ve Necati Şanlı hakem üçlümüz yönetti.
Gönen Belediyespor: Sertaç, Semih, Emre Karadağ, Tolga, Mustafa, Erdal, Emre Çelik, Candaş, Sinan, Engin ve Oğuzhan on biri ile çıktı.
Goller: Dk 44 Emre
Erdekspor: Murat, İsmail, Çağatay, Emrah, Onur, Engin, Gökhan (Uğur), Soner, Maşallah, Abdi (Aydın) ve Ercan (Mehmet) on biri ile oynadı.
Goller: Dk.33 Abdi, Dk. 90+1 Engin, Dk 90+2 Çağatay k.k.
Hazırlık maçının hafta arası olması nedeniyle az sayıdaki seyirci topluluğunun takip etti maça Erdekspor başladı. Maçın ilk 10 dakikasında orta alanda iyi top çeviren Erdekspor vardı sahada. Sonra Candaş ve Sinan`la gelen iki tehlikeli Gönen atağını izledik. Ama 33. dakikada iyi bir pas alış verişi yapan Erdekspor orta alandan aldığı topu rakip kaleye kadar paslarla taşıyarak Abdi`nin vuruşu ile topu ağlara gönderince 1-0 öne geçti.
Golden sonra Erdekspor yine paslı oyununa devam etti ama ilk devrenin son dakikalarında Emre`nin ceza alanı üzerinden harika vuruşu ile kelesinde golü bulunca skor 1-1 oldu. Maçın ilk 45. dakikası karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.
Maçın ikinci yarısına Gönen Belediyespor başladı. Karşılıklı ataklarla geçen maçın bu ikinci yarısında zaman zaman sertleşen oyunda goller uzatma dakikalarında geldi. Önce Erdekspor, Engin`in vuruşu ile 1-2 öne geçti ama hemen bir dakika sonra soldan atılan bir serbest atış sonrası kale sahası içinde topa en son dokunan Erdekspor`lu Çağatay ters bir vuruşla ağları bulunca bu golle maçta 2-2 berabere kapanmış oldu.
Hazırlık maçı olarak değerlendirdiğimizde ev sahibi takım Gönen Belediyespor`un daha henüz lige hazır bir takım görüntüsü vermediğini söyleyebiliriz. Bir BAL ligi takımından daha çok birinci küme takımına benzer bir görüntü içinde oynadığını söyleyebiliriz. Özellikle ikinci yarıda takımda yapılan değişiklerden sonra her ne kadar oyunun dengeye geldiğini görmüş olsak da bu durumun genel manada baktığımızda 90 dakikaya yansıtılması gerektiğini söylemek durumundayız. Topu rakip kaleye pas yaparak değil uzun toplarla taşıma isteğinde olan bir takımın bu gün için başarılı olması zor. Bu yüzden Gönen daha bir organize olmak zorunda. Acele oynarken hata yapıyorlar. Aslında Candaş ve Engin gibi iyi oyuncuları da var ama topu mutlaka ayağa oynamaları gerektiğini düşünüyorum. 
Erdekspor`a gelince; her ne kadar Biga maçında çok iyi oynayan Maşallah`ın durgun bir futbol oynadığını söylesek de genel olarak baktığımızda Erdekspor lige hazır bir görüntü veriyor. Geride Emrah ve Onur iyi mücadele ederken orta alanda Engin ve Ercan ile her iki yanda oynayan İsmail ve Çağatay`ın gerek topu iyi taşımaları gerekse iyi kullanmaları Erdekspor`u çok rahatlatıyor.
Her iki ilçemiz belediye başkanları ve takım yöneticilerinin birlikte izlediği bu zevkli ve çekişmeli maçta Gönen taraftarlarının misafir takım Erdekspor`a gösterdikleri örnek davranışların izleyiciler tarafından taktirle karşılandığını da not etmek gerekiyor. 
Haber: Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli