Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdekspor başkanlığına Metin Tırık seçildi

Erdekspor başkanlığına Metin Tırık seçildi

Erdeksporun geçtiğimiz hafta sonu olağanüstü kongresi vardı. Tek liste seçime gidilen kongrede başkanlığa kulübün eski yöneticilerinden Metin Tırık getirildi.

Erdekspor`un geçtiğimiz hafta sonu olağanüstü kongresi vardı. Tek liste seçime gidilen kongrede başkanlığa kulübün eski yöneticilerinden Metin Tırık getirildi.
Tırık, başkanlığında yönetime seçilen yönetim ve denetim kurulu üyeleri Nisan 2012 yılına kadar görev yapacak olup bu tarihten sonra kulüp bu kez olağan kongreye giderek yeni yönetim ve denetim kurullarını belirleyecek. Erdek 18 Eylül İlçe Stadında Erdek Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Erdekspor`u kongreye taşıyan kulübün 14 yıllık başkanı Mehmet Arslan, Erdekspor`u namağlup bir takım olarak süper amatör kümeye taşımaktan çok mutlu olduğunu söyledi. 2001-2009 arası çok zor koşullarda kırmızı beyaz bayrağı yükseklerde taşımak için çok uğraş verdiğini delegelere hatırlatan Arslan, devamında şöyle konuştu: "Tüm güçlüklere rağmen Erdekspor`un bugünlere gelmesinde ekip arkadaşlarımla birlikte çektiğimiz cefaların tarifi yok. Sanal düşman yaratarak yaptığımız tesislere bizleri sokmayanların bu kulübe üye olma hakları olamaz. Bizleri geçmişte kendi tesislerimize sokmayanların kulübe alınması halinde her zaman karşılarında olup, kendilerine hakkımı helal etmeyeceğim. Biz kimden bir kuruş dahi istediysek, karşımıza gelsin kendilerinden helallik alalım." dedi.
Erdekspor`u devraldıkları günden bugüne kadar yapılanların elbetteki yeterli olmadığının bilincin içerisinde olduğunu, baba parası yiyen gençlerin dışında kalan gençlerin de iyi bir eğitim-öğretim alabilmesi için ilçeye kolej yapılmasını isteyen Arslan, Erdek`te 1973 yılına kadar iki spor kulübü olduğunu bundan dolayı ilçede düşman olan iki spor kulübünün o tarihte memleket sever yöneticilerin kardeş kavgasına son vermek için iki kulübün birleşmesiyle kurulan Erdekspor`u kapatmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getirdi.
"Erdek Belediyespor adı altında kurulan takımın bugün nerede? olduğu sorusu yönelten Arslan, onların kaybettiği paralarla yüzlerce gencimiz bugün iş istihdam sahibi olabilirdi, bizler bu gençlere sahip çıkmalıyız yoksa yarın çok geç olur, Erdek sokaklarında dolaşamayız" şeklinde konuştu.
Buruk bir veda ya dönüşen toplantıda açıklanan 14 yıllık çalışma raporu salonda bulunanları hüzne boğduğu gözlendi.
Daha sonra yapılan oylama ile çalışma raporu ibra edilirken, Erdekspor`un başkanlığına Metin Tırık, yönetim kurulu üyeliklerine Murat Gülmüş, Yunus Köroğlu, Burhan Demiray, Faruk Çınal, Efkan cica, Mustafa Dayan, Adnan Baykuş, Mehmet Üreten getirildi.
Denetim Kurulu ise, Hüsnü Kurtoğlu, Recep Yücebaş ile Hamdi Özdemir`den oluştu.
Tırık, önceliğimiz Fair-Play
Erdekspor`un yeni başkanı Metin Tırık, ilk açıklamasını gazetemiz Yeni Erdek`e yaptı.
Yarın, Altınolukspor`la deplasmanda ilk maça çıkacaklarını ifade eden Tırık, sezonu şampiyon takım olarak tamamlamak istediklerini, spor yaparken Fair Play ruhundan vazgeçmelerinin kesinlikle mümkün olmayacağını vurguladı.
Arslan, başkanla birlikte kulüpte 10 yıl birlikte görev yaptığının altını çizen Tırık, "Üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz" dedi. Arslan başkanın kendisinden çok şeyler öğrendiğini, artık öğrendiklerini ekip arkadaşları ile birlikte takıma yansıtmak için var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Tırık, öncelikli projelerinin A takıma oyuncu yetişebilmesi için alt yapıyı oldukça genişletmek olduğunu açıklayıp, 2011-2012 futbol sezonunda tüm Erdek halkını takıma sahip çıkmaya davet etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli