Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdekspor Bir Puana Razı Oldu

Erdekspor Bir Puana Razı Oldu

Erdekspor: 1 Sındırgı Belediyespor: 1 Erdek 18 Eylül stadında Pazar günü oynanan çok çekişmeli ve çok sert geçen maçtan beraberlik çıktı.

Erdek 18 Eylül stadında Pazar günü oynanan çok çekişmeli ve çok sert geçen maçtan beraberlik çıktı. 
Çok sayıda Sındırgı Belediyespor taraftar gurubunun da izlediği maçta sahadaki futbol maçı kadar her iki takım taraftarının maç boyu süren destekleri de görkemliydi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul ve Erdekspor Kulüp Başkanı Metin Tırık ve geniş bir taraftar kitlesinin izlediği bu önemli maçta kazanan çıkmadı.
Hakemler: Hakan Semerci, Volkan Kör, Emre Küçük.
Erdekspor: Ahmet, Uğur (İsmail), Semih (Çağdaş), Murat, Emrah, Engin, Mehmet, Metin, Sertaç, Emre ve Gökhan (Serkan). Gol: Dk.88 Metin
Sındırgı Belediyespor: Mehmet, Gökçen, Umut, Bülent, Cihan, Salper, Tanju, Mustafa, Yener, Mustafa K. ( Hakan) ve Kerim. Gol: Dk.73 Yener. Kırmızı Kart: 90+2 Hakan İki sarı karttan.
Rüzgarı arkasına alarak oyuna başlayan misafir takım ilk beş dakikalık oyunuyla ben buradan bir puan çıkartırım dercesine Erdekspor kalesine yüklendi.
Orta alanı kalabalık tutarak Erdekspor`lu futbolcuların ileriye çıkışına adeta ambargo koyan Sındırgı Belediyespor 21. dakikada Yener`in röveşata denemesiyle girdiği ciddi bir pozisyonu harcadıktan sonra kalesinde bir penaltı gördü.
Dakikalar 25`i gösterirken Erdekspor ilk kez soldan Gökhan`la bir akın denemesinde bulundu. Gökhan seri hareketlerle ceza alanına hızla girip Sındırgı defans oyuncularını geçtiğinde yere indirilince hakem Hakan Semerci tereddütsüz düdüğünü çalarak penaltı yuvarlığını gösterdi.
Penaltı atışını Engin kullandı. Engin plase bir vuruşla topu yerden kalecinin soluna doğru gönderdi ama günün başarılı adamlarından kaleci Mehmet iyi yer tutarak topu kornere gönderince Erdekspor çok önemli bir fırsatı kaçırdı.
Bundan sonra her iki takımdan da etkili bir atak göremedik. Bunda her iki takım defans adamlarının ilk toplardaki yerinde müdahaleleri ile olduğunu söyleyebiliriz. Maçın ilk devresi 0-0 berabere bitti.
İkinci yarıya rüzgarı arkasına alarak başlayan Erdekspor bu yarıda zaman zaman sahanın en iyilerinden biri olan Metin`in oyunuyla Sındırgı kalesinde etkili olmaya çalışsa da kalesinde golü gören ilk takım oldu. Dakikalar 75`i gösterirken bir uzun topla kendisini Erdekspor sahasında yalnız bulan Yener topu Erdekspor ağlarıyla buluşturunca takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren adam oldu.
Erdekspor bu dakikalarda Uğur- İsmail, Semih- Çağatay ve Gökhan- Serkan değişimlerini yaparak golü düşünen adımları da attı ama bunda uzun süre başarılı olamadı. Ve hani ayın golü denecek kadar güzel bir golü Metin`in şutu ile izledik 1-1.
Uzatmalarda da kırmızı kart geldi. Sındırgı`da ikinci yarı oyuna giren Hakan iki sarı karttan kırmızı kartı görünce takımını son iki dakikada yalnız bıraktı.
Maçın yorumu:
Çok sert geçen maçta verilen penaltı ve kırmızı kart da dahil olmak üzere çalınan düdükleri değerlendirdiğimizde hakemlerimizin maçı iyi yönettiklerini kolaylıkla söylemek mümkün. Bu arada böylesi güçlü iki güzide ekibin sahadaki mücadelelerine baktığımızda zaman zaman misafir takım iyi hareketlerle oyunda ağırlığını koymuş olsa da ben skorun tam da oyuna denk düştüğünü söylemek istiyorum.
Maçın geneline baktığımızda her iki takımında bir birlerine bariz bir üstünlük kuramadığını görüyoruz. Sındırgı genel olarak topu oyun içinde iyi kullanan bir ekip görüntüsü veriyor. Yener, Tanju, Gökçen ve kaleci Mehmet`in yanı sıra 10 forma numaralı Mustafa takımını ileriye taşıyabilen yani bu gün Sındırgı Belediyespor adına iyi işler yapabilen oyuncular olarak göründüler. Daha önce de yazdığım gibi Sındırgı ligde parlayan ekiplerimizden biri olma yolunda hızla ilerliyor. 
Erdekspor`a gelince; Takımımız oyun olarak değil ama maçta mücadele olarak öne çıkan bir ekip görünümünde. Özellikle takımdaki tecrübeli ayakların varlığı Erdekspor için büyük bir avantaj. Sertaç bu gün gol atmasa da rakibi inanılmaz meşgul edebiliyor. Bu da Metin`in rahat oynamasını sağlıyor diyebilirim. İsmail`in oyuna girmesiyle ilk kez de olsa Erdekspor`un kanatlardan etkili geldiğine tanık olduk. 7 Forma numaralı Mehmet genelde yan topları iyi kullanıyor, iyi bir orta alan oyuncusu gibi görüyorum ama attığı topların muhtemel ikinci dönüşlerinde pek yok gibi. Bu da orta alandaki pas trafiğini kesiyor. Emre bu gün etkili olamadı. Çok kenara geliyor orta alan katkı yapması gerekiyor. Emrah ve Murat bu gün top kesmekten yoruldular adeta. Bu da oyunun ortada geçtiğinin en büyük kanıtı olsa gerek. Penaltıda Engin acele davrandı ve plase vurdu. Kaçırdı diye eleştirecek halimiz yok, olamazda zaten. Bir dahaki sefer atacaktır eminim.
Sonuç da biraz sertliklerde oldu, olmaması gerekir diyerek güzel ve de keyif veren bir maç izledik. Bu vesile ile her iki takımımızı da kutluyor, başarılar diliyorum.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı