Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdekspor deplasmandan puan çıkardı

Erdekspor deplasmandan puan çıkardı

Sındırgı Bel.spor 1 Erdekspor 1

Erdekspor üç puan ümidiyle çıktığı Sındırgı deplasmanın dan ancak bir puanla dönebildi. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve Erdekspor Kulübü Başkanı Metin Tırık`ın birlikte izlediği maçta ilk yarıda iyi oynayıp bir golde atarak devreyi 1-0 önde kapatan Erdekspor ikinci yarıda adeta durunca Sındırgıspor`un golüne engel olamadı ve Erdek`e ancak bir puanla dönebildi. 
Güzel bir hava ve zeminde futbol oynamaya elverişli bir sahada yapılan müsabakayı Serhan Korkmaz, Serkan Gündoğan ve Erhan Atlaş hakem üçlüsü yönetti.
Sındırgı Belediyespor: Mehmet, Gökçe, Batuhan, Serpel, Cihan, Hasan, Bülent, Emre Yener, Kerim ve Mustafa on biri ile oynadılar. Gol: Dk. 60 Bülent. Kırmızı Kart. Dk. 75 Gökhan
Erdekspor: Murat, Uğur, Fırat, Murat, Hami, Engin, İsmail, Uğur, Çağatay, Timuçin ve Sertaç on biri ile oynadılar. Gol: Dk.44 Engin
Maça Sındırgıspor başladı. Karşılıklı ataklarla geçen ilk on beş dakikada oyunu Erdek sahasına yıkan bir Sındırgı vardı sahada. 
Erdekspor ilk tehlikeli atağını maçın 19. dakikasında soldan Çağatay`ın getirip ortaladığı topla yaptı. Bu dakikada soldan gelen topu kafasıyla Sertaç topu kaleciye teslim etti.
Beş dakika sonra bu kez sağdan İsmail ile gelen Erdekspor, Sertaç`ın kafayla topu auta atmasıyla yine bir fırsatı kaçırmış oldu. 40.dakikada kaleci Murat`ın uzun vuruşunu iyi takip eden Sertaç yine vurdu ama iyi gününde olan Sındırgı kalecisi topu kornere atmayı başardı. Devre bu sonuçla biteceği sanılırken Erdek soldan Çağatay`la çok hızlı geldi. Ve Çağatay`ın ortasında topla son buluşan Engin`in dokunuşuyla Erdekspor ilk golünü kazanıverdi 0-1. Devre bu neticeyle kapanacağı düşünülürken bu kez sahneye B. Uğur çıktı ve vurduğu topu Sındırgı kalecisi Mehmet topu kornere atmayı başararak skorun değişmesini önlemiş oldu. Devre Erdekspor`un  1-0 üstünlüğü ile kapandı.
İkinci yarıya Sındırgı Belediyespor iyi başladı. Özellikle bu yarıda oyuna giren Mustafa`nın orta alandaki iyi oyunu biran da görüntüyü değiştiriverdi. Bir taraftan Erdek orta alan oyuncularının oyundan düşmeleri diğer taraftan da Erdek defansı nın geriye yaslanması neticesi oyun Erdek sahasına yıkılınca Sındırgı`nın gol ümitleri de artıverdi. Bu dakikalarda özellikle orta alanı güçlendirmek adına Erdek kenar yönetimi gerekli önlemleri almaktaki gecikmeleri sonucunda deyim yerindeyse bağıra bağıra geliyorum diyen gol 60. dakikada sol taraftan korner atışında Bülent`in kafa vuruşu ile geldi ve skorda 1-1`e taşınmış oldu.
Dakikalar 75`i gösterirken ileri bir Erdekspor hücumunda rakibine sert giren Gökhan ikinci sarıdan kırmızı görerek takımını on kişi bıraktı. Bıraktı ama Sındırgı bir eksikle yine rakibinin üzerine gol için gitmeye devam etti. 80. dakikadaki bir karambol de ileri uç elemanları biraz daha dikkatli olsalardı pekala ikinci golleri gelebilirdi. 90+ 3 de bu kez oyuna ikinci yarıda giren Emre`nin topun gelişine vuruşu önce kaleci ve ardından direğe vuran top dışarı gidince bu güzel maçın sonucu da belirlenmiş oldu 1-1.
Takımlara baktığımızda oyun olarak her iki takımızın da iyi bir oyun sergilediğini söyleyemiyoruz.  Paslaşma olarak her iki ekipte son derece zayıf kaldılar bu maçta. Gelişi güzel uzun toplar ve danduna yönelik hızlı bir oyun izledik her iki takımızdan. İlk yarıda Erdekspor yakaladığı fırsatlar ve attığı golle ilk devrenin üstün tarafıydı. İkinci yarıda bir taraftan topa basarak pas yapmaya başlaması diğer taraftan da Erdek`in orta alandan düşmesi neticesi Sındırgı oyundaki üstünlüğünü ele geçirdi. Bunda ev sahibi takımın yaptığı oyuncu değişimlerindeki olumlu yönleri de görmemiz gerekiyor. Sındırgı`dan kaleci Mehmet bu gün iyi günündeydi. A.Hasan iyi çalıştı. Dediğim gibi oyuna ikinci yarıda giren Mustafa sahada öne çıkan futbolcularımızdandı.
Erdekspor`a gelince; Erdekspor maçın başlama düdüğünden maçın sonuna kadar bir türlü pas alışverişlerini yapamadı. Daha doğrusu iyi bir organize olamadılar. Takım olarak geçtiğimiz haftaki form düzeylerinden epey uzaktaydılar demek daha doğru bir saptama olacak. Talat Evren hocamız takımının ikinci yarıdaki oyundan düşüşlerine mutlaka bir önlem bulmalı yoksa her zaman bu kadar şanslı olmayabilirler. Erdekspor`da bu gün iki Uğur`ları iyi buldum. Kendisine top geldiğinde Sertaç mutlaka iyi olacak gibi oynadı. Hami form tutmaya devam ediyor. Ama ne olursa olsun bir takım şampiyon olmak istiyorsa mutlaka topu yere indirmeli.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı