Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ERDEKSPOR KOLAY GEÇTİ

ERDEKSPOR KOLAY GEÇTİ

Erdekspor: 7 Kütahya İl Özel İdarespor: 1

Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla eleştirilen Erdekspor, kendi saha ve seyirci önünde oynadığı Kütahya İl Özel İdarespor`u gole boğdu.
Rakibini 7-1`lik skorla geçen Erdekspor, hem üç puanı aldı hem de gelecek maçlar için rakiplerine şampiyonlukta bende varım dedi.
Hakemler: Adem Karakaya, Mustafa Gül, Emre Aslan ve Ünal Kutrun.
Erdekspor: Gökhan, Mehmet, Kutsal, Hurşit, Arda (Kerim), Mert, Oğuzhan, Ahmet (Tarık), Cumali, Emin, Fatih.
Goller: Oğuzhan Dk.42, 47, 75, 89. Fatih Dk.50, 88. Hurşit Dk.44
Kütahya İl Özel İdarespor: Yasin, Harun, Ramazan, Murat, Erhan, Ercan, Rifat, İsmail, Koray (Oğuzhan), Murat Ünal. Gol: Murat Dk.62.
Oyuna konuk takım başladı. Genellikle defansa dayalı bir oyun şeklini benimseyen konuk takım ilk yarım saatte bu oyununda da başarılı oldu. Erdekspor ise sağdan Emin soldan ise Fatih`in taşıdığı toplardan gol üretmeye çalıştı ama bunda uzun süre sonuç elde edemedi. Konuk takımın maçın 22. dakikasında Murat`ın ayağından kaçırdığı gol aslında maçın belki de en kritik anıydı.
İlk yarının son on dakikası tek kale maça döndü. Gol 42. dakikada geldi. Emin`in sağdan iyi ortasını takip eden Oğuzhan`ın uzak köşeye vurduğu kafa şutu kaleci Yasin`in bakışları arasında filelerle buluşunca Erdekspor ilk gölüyle tanışmış oldu. Golden hemen iki dakika sonra kale önünde oluşan karambol de topa son dokunan Hurşit takımını 2. golle soyunma odasına taşıyan adam oldu. İlk yarı 2-0 Erdekspor`un lehine kapandı.
İkinci yarıya farkı açmak için çıkan Erdekspor, daha ikinci yarının ilk beş dakikasında Oğuzhan ve Fatih`in ayağında iki gol bulunca maçın açık farka gideceği belli olmuştu 4-0.
Farkın açılmasıyla biraz oyunu rölantiye alma düşüncesine kapılan Erdekspor bu gevşeme sonrası kalesinde Murat`ın ayağından golü görünce tekrar oyuna asılarak maçı fark taşıdı. Son 15 dakikada Oğuzhan`ın iki ve Fatih`in golleriyle maçı 7-1 kazandı.
Maçın Yorumu: "Maça baktığımızda misafir takım Kütahya İl Özel İdare takımı gördüğümüz diğer BAL Ligi takımlarına göre çok zayıf bir takım görünümündeydi. Geçtiğimiz hafta sahasında oynadıkları ve 1-0 kaybettikleri maçta 4 futbolcusunun kırmızı kart görmesiyle önemli futbolcularından yoksun olarak Erdek`e gelen misafir takımın kulübede de kaleci hariç iki yedek oyuncunun bulunması bir BAL Ligi takımı olarak oldukça düşündürücüydü. Ama mücadele olarak 90 dakika boyunca oyundan hiç düşmediler. Sanırım, amatörce mücadele bu olmalı. Kaptanları olan 6 numaralı Ercan çok çalışkan, her yerde o vardı. (27) Murat`ta öyle. İyi mücadele ettiler ama karşılarında da gününde olan Erdekspor olunca farkı yenilgiyi önleyemediler.
Erdekspor`a gelince; Özellikle Erdek`te oynadığı maçlarda tutuk maçlar çıkaran Erdekspor bugün sahada Oğuzhan ve Fatih`in çalışkanlığı, Emin`in sağ koridoru iyi kullanması ve her ne kadar gol atmasa da Cumali`nin kale önlerindeki mücadelesi farkın açılmasındaki en büyük etkendi diyebilirim. Oyun olarak derseniz yine eleştirilerim var ama şimdi bu 7-1`den sonra konuşmak da çok doğru olmaz.  Tebrikler Erdekspor.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli