Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdekspor sezonun ilk maçında galip Erdekspor: 4 Uşakspor : 2

Erdekspor sezonun ilk maçında galip Erdekspor: 4   Uşakspor : 2

Bu yıl BAL ligine katılan Erdekspor sezonunun ilk maçında istediği galibiyeti alarak taraftarlarına üç puan hediye etti.

Bu yıl BAL ligine katılan Erdekspor sezonunun ilk maçında istediği galibiyeti alarak taraftarlarına üç puan hediye etti. 
Baştan sona büyük bir çekişme içinde geçen maçı Kocaeli bölgesi hakemlerimizden Ömer Tolga Güldibi, Mesut Puzar ve Oğuz Akyüz hakem üçlüsü yönetti. 
Altı golün atıldığı, iki penaltı ve bir kırmızı kartın çıktığı bu çekişmeli maçı hakem üçlüsünün gerçekten iyi yönettiğini ve kararlarında büyük çoğunlukla doğru düdükler çaldığını söyleyebiliriz. 
Bu arada maçtan önce Erdekspor, Federasyon Başkanı Metin Mengüç`ün elinden geçtiğimiz yıl kazandığı Balıkesir Süper Lig Şampiyonluk kupasını aldı.                                 Erdekspor: Gökhan, Mehmet, Abdullah, Emre, Arda, Tutsal, Oğuzhan (Ahmet), Murat (Emin), Cumali, Serhat (Hurşit), Fatih.
Goller: Dk.40 Emre, Dk.45+3, 55 Oğuzhan, Dk.62 Mehmet
Uşakspor: İlker, Hasan, Serkan, Yasin, Feyzullah, Selim (Yusuf), Salim, Yasin, H.Uğur, Hasan, Samet (Uğur), Yasin Ayaklı.
Goller: Dk.57 Salim, Dk 63 Yasin
Kır.Kart Dk.85 Feyzullah
Oyuna misafir takım başladı. Konuk takım maçın ilk 20 dakikasında çok etkili oynadı. Karşılık ataklar vardı sahada. Önce Erdekspor ardından konuk takımın kale önünde kaçırdığı fırsatları izledik. Özellikle Erdekspor kalecisi Gökhan`ın boş durumdaki Hasan`ın ayaklarına kapanarak golü önlemesi maçın belki de en önemli anlarından biriydi. 
13. dakikada Erdekspor`dan Murat`ın kaleci İlker`i geçerek kaçırdığı fırsat bu yarının yine önemli fırsatlarından biriydi. Karşılıklı ataklarla devrenin bu şekilde biteceği düşünülürken, Erdekspor önce Emre ardından Oğuzhan`ın golleriyle devreyi 2-0 önde kapatan takım oldu.
İkinci yarıya Erdekspor penaltıyla girdi diyebiliriz ama bu atışı Oğuzhan gole çeviremedi. 55. dakikada Erdek`in üçüncü golü geldi. Bu dakikada Fatih`in ortaladığı topu Oğuzhan kafayla ağlara gönderince skor 3-0`a taşındı. 
Hemen iki dakika sonra bu kez konuk takımın golünü izledik sahada. Selim`in dokunuşuyla skor 3-1`e geldi.  Erdek`in 4. golü ise 62. dakikada sahanın en iyi oyuncusu Mehmet`in ayağından geldi 4-1. Ve ardından konuk takımdan Yasin`in kullandığı penaltı golünü izledik 4-2. Son dakikaları konuk takım Feyzullah`ın kırmızı kart görmesiyle konuk ekip oyunu bir kişi eksik tamamladı.
Maçın Yorumu: "Oyunun geneline baktığımızda her iki takımında defans hataları çok oldu bugün. Ama bir şey daha var o da Erdekspor`un attığından çok daha fazla kaçırdığı goller vardı maçta. Özellikle Erdekspor`dan Mehmet ve Fatih bu gün sahada inanılmaz öne çıkan oyunculardı. Oğuzhan da çok iyi idi. Takım olarak Erdekspor`un orta alanı bu gün iyi çalıştı diyebiliriz. Erdek`in skoru değiştiren adamlarının çokluğu Erdekspor için büyük bir avantaj. Ama şunu da yazalım, defans olarak eksikliklerinde sürdüğünü söylememiz gerekiyor.
Konuk takıma baktığımızda zaman zaman çok hızlı kontra ataklarını izledik. Ama dediğim gibi defans ta çok hatalar yaptılar. Kademeleri kuramayınca Erdekspor ileri uçları önemli fırsatları yakaladılar ama bunları da kullanamadılar. Hasan, Hüseyin ve Samet oyunda parlayan oyunculardı.
Sonuç olarak Erdekspor, iyi bir oyunla haklı bir üç puan alarak sezona iddialı girdiğini göstermiş oldu.                    Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli