Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdekspor tekledi Erdekspor: 2 Küçükköy Bld.spor: 2

Erdekspor tekledi      Erdekspor: 2 Küçükköy Bld.spor: 2

Balıkesir Süper Amatör Kümenin ilk devresinin son maçında, kendi sahamızda oynadığımız Küçükköy Belediyesporu yenemeyerek çok önemli 2 puandan olduk.

Balıkesir Süper Amatör Kümenin ilk devresinin son maçında, kendi sahamızda oynadığımız Küçükköy Belediyespor`u yenemeyerek çok önemli 2 puandan olduk.
Çok soğuk bir havada oynanan 2012-2013 futbol sezonunun ilk yarısının son maçında Erdekspor uzun bir aradan sonra ilk kez bir rakibine hem de kendi evinde puan vererek devreyi üçüncü sırada tamamlamış oldu.
Baştan sona büyük bir çekişme içinde geçen maçta Bilal Gelen (8), Fatih Turgut (8) ve Doğan Ünsal (8) hakem üçlüsü gerçekten iyi bir maç yöneterek haklı bir alkışı hak ettiler.
Genel olarak maça baktığımızda skor kadar her iki takımımızın oyununda da çok büyük farklar yoktu diyebiliriz. 90 dakika boyunca sahada her iki takımın ortaya koyduğu oyunun hakkı beraberlikti. 
Erdekspor: Murat 7, Uğur 7, Çağatay 6 (Mutlu), Emrah 7, Murat 7, Engin 6, İsmail 6, B.Uğur 7 (Sonat), Sertaç 9, Gökhan 6 (Aydın) ve Emre 8.
Goller: Dk.33 Gökhan, Dk.82 Sertaç
Küçükköy Belediyespor: Cumhur 7, Metin 7, Aykut 6, Bahtiyar 7, Mert 8, Sercan 7, Görkem 8, Orçun 7, Valeri 8, Tolga 8 ve Fikret 8 onbiri ile maça çıktılar.
Goller: Dk.30 Valeri, Dk45 Tolga
Maça Erdekspor`un vuruşu ile başlandı. İlk on dakikada her iki takımın hücum adına fırsat aradıkları bir orta alan mücadelesi vardı sahada. Bu yarıda özellikle konuk takımın sağ kanadı kullanarak Erdekspor kalesi önünde tehlikeli olma isteğine tanık olduk.
Misafir takımın 8 forma numaralı futbolcusu Orçun. bu görevinde başarılı oldu da diyebiliriz. Maçın ilk tehlikeli atağı konuk takımdan Valeri ile 14.dakikada geldi. Yine 23. dakikada konuk takımdan Orçun vasıtası ile bir atak daha izledik ama top auta gitti. Hemen bir dakika sonra Erdekspor sağdan getirdiği topu kale ağzında Gökhan kafayla dışarı gönderdi. 30. Dakikada ilk gol geldi. Bir ileri topta, topu tutan ve iyi kontrol ederek ceza alanı içine girip plase bir vuruşla topu ağlarla buluşturan Valeri`den geldi. Valeri yavaş ama topla çok iyi oynayan bir futbolcu olup pasları da oldukça iyi. Golden hemen sonra Erdekspor`un bütün hatları ile  oyuna asıldığını gördük. Bu asılmasının faydasını 34. dakikadaki beraberlik golü ile gördü Erdekspor. Bu dakikalarda ceza alanına çalımlarla giren ve üç futbolcu geçip kaleye topu gönderen Sertaç`ın resitalini izledik. Topu iyi bir hamle ile Cumhur kesmeye çalışsa da hemen orada biten Gökhan topa dokunarak tabelayı değiştiriverdi  1-1. Golden sonra her iki takımın da karşılıklı atakları vardı sahada. Ama 45 artılarda bu kez soldan iyi gelen Valeri faulle durdurulunca hakem ceza alanının köşesine 2 metre mesafede olan bir noktada serbest atışa hükmetti. Topu harika kullanan Tolga topu hem köşeye bıraktı hem de ilk yarının sonucunu ilan etti 1-2.
İkinci yarıda oyuna heyecan geldi ama bu heyecan Erdekspor`un gelişigüzel gole dönük uzun toplarla oynamasına neden oldu. Misafir takım ise yakaladığı avantajını korumak adına orta alanı boş bırakmadan kontra atak bir futbolu tercih ettiğini gördük. Karşılıklı ataklarla geçen oyunun 72 ve 77. dakikalarında iki kez geldiği Küçükköy kalesi önünde Engin ve Sertaç`ın ayağından kaçırdığı fırsatlar sonrası Erdekspor 82.dakikada beraberlik golünü buldu. Bu dakikada ceza alanından dönen bir topu öne çıkan Emrah 35 metreden öyle güzel vurdu ki topu ancak direkte patladığı zaman görebildik. Bizler ve oyuncular sallanan direklere bakarken sadece topa bakan ve topu iyi takip eden Sertaç`ı sanki hiç kimse sahada adeta fark edemedi. Ve o`da kafasını vurarak topu ağlarla buluşturunca maçın skoru da tabelaya yazılıverdi 2-2.
Dakika 91:
"Maçın geneline baktığımızda misafir takım için Erdek`ten bir alması önemlidir. Ve oynadığı oyunla da bunu hak etmiştir diyebiliriz. Benim görebildiğim kadarı ile Küçükköy Belediyespor`dan Mert, Görkem, Valeri ve Fikret`in oyunda ağırlığı olan futbolcular olarak gördüm. Orta alanda iyi top yapınca son 10 dakika haricinde oyun hep kontrolleri altındaydı.
Erdekspora gelince; Baştan kabul edelim ki bir takımın evinde yenik oynaması her zaman için çok zor bir durumdur. Gol atma isteği hat safhada olunca haliyle hatalarda olabiliyor, bunları da hoş görmemiz gerekiyor ama futbolumuz da çok sık gördüğüm bir hatayı da bu vesile bir kez daha hatırlatmak isterim. Örneğin ikinci yarı bir ara baktım en ileride bekleyen bir misafir takım hücum oyucusuna karşın geride, biri kaleci olmak üzere 5 Erdeksporlu futbolcunun beklemesinin takımın gücünü azalttığını bu şekildeki bir görüntüyle ileride rakip üzerine baskı kurmanın da zor olacağını söylemek istiyorum. Bugün Erdekspor`da koşan ve mücadele eden oyuncu sayısı belki çok fazlaydı ama iyi bir organize yoktu diyebiliriz. Orta alandan çıkış ta sorunlar var. Bu durum ikinci yarıda mutlaka çözülmeli. Ama olsun bir takımın bazen kötü oynama hakkı da olabilir diyelim ve önümüze bakalım istiyorum. 
Haber: Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli