Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdekspor U-15den sevindiren sonuç

Erdekspor U-15den sevindiren sonuç

Sabah saat 10.00da Bandırma Sanayi sahasında U-19 genç takımları olarak karşı karşıya gelen Erdekspor ve Etispor futbol kulüplerimiz aynı gün ama bu kez Erdekte saat 14.00te U-15 takımlarıyla karşı karşıya geldiler.

Sabah saat 10.00`da Bandırma Sanayi sahasında U-19 genç takımları olarak karşı karşıya gelen Erdekspor ve Etispor futbol kulüplerimiz aynı gün ama bu kez Erdek`te saat 14.00`te U-15 takımlarıyla karşı karşıya geldiler. 
Bölgemizin iki güzide futbol kulübünün karşı karşıya geldiği gençler müsabakasında her zaman olduğu gibi yine çekişme ve yine centilmence geçen bir maç vardı sahada.
Hemen belirtelim ki 35 dakika x 2 devre halinde ve tek hakemle oynanan U-15 gençler maçları maalesef tek hakemle olmuyor gibi bir durum var ortada. Bir kere ofsaytlarda inanılmaz hatalar var bunu belirtmemizde yarar var. Sonra oyunların eskiye oranla daha hızlı oynanması nedeniyle hakemlerimizin pozisyonlara olan yaklaşımları zorlaşıyor. Dolayısıyla bu iki durumun altını çizerek yetkililerin dikkatine sunmak isterim. 
Örneğin bu günkü maçı konuşursak eğer bence verilen verilmeyen iki pozisyonda da söylenecek bir şeyler var ama ben bunu gözlemcilere bırakarak yine de sahada 70 dakika yardımcısız düdük çalan hakemimiz Naim Gazan`ı kutlamak istiyorum. Erdekspor U-15: Hakan, Özkan, Hasan, Bahri, Utku, Turan, Abdullah, Mertcan, Levent, Halil ve Muhammet on biri ile oynadı. Goller: Dk.10 Abdullah, Dk.15 Utku ve Dk.67 Mertcan
Etispor U-15: Berker, Halit, Semih, Cengizhan, Orçun, Ali, Furkan, Ogün, Mertcan, Umut ve Yücehan on biri ile oynadı. Gol: Dk.57 Umut
Maça Erdekspor U-15 hızlı başladı ve daha maçın başlarında kazandığı iki golle öne geçerek önemli bir skor avantajı yakaladı. Daha çok bir orta alan mücadelesi içinde geçen maçın 35 dakikalık ilk devresi Erdekspor`un 2-0 üstünlüğü ile kapandı.
İkinci yarıda her iki takımında skoru değiştirmek için yoğun bir mücadele verdiği maçta bir ara farkı Umut`un attığı golle farkı bire indirerek beraberlik için umutlanan misafir takım Etispor 67. dakikada Mertcan`ın golüne engel olamayınca sahadan 3-1 mağlup ayrılan taraf oldu.
Sadece bu maç için değil genel olarak baktığımda maalesef gençlerin maçlarda kulüpler olarak skora dönük yani maç kazanımı üzerine aşırı motivasyon nedeniyle oyun içindeki becerilerini tam olarak sahaya yansıtamadıklarını düşünüyorum. Maçlardaki biran önce gol yapma isteği ve buna bağlı olarak oyunların hızlanması sonucu futbola yeni başlayan gençlerin düşünerek futbol oynama isteğinin önlediğini görüyorum. Skordan önce iyi bir takım oyunu ve bilinçli bir futbol anlayışı üzerinde durulsa sanırım futbol altyapısında daha kolay mesafe alabiliriz diyorum.
Haber: Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false