Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdekspor Yenisanayisporu devirdi

Erdekspor Yenisanayisporu devirdi

Balıkesir Yenisanayispor: 0 Erdekspor: 1

Balıkesir Süper Amatör ligi maçında Erdekspor, Balıkesir deplasmanında karşılaştığı Yenisanayispor`u attığı tek golle üç puanı kaptı.
Balıkesir AHP tesislerin de oynanan Yenisanayispor-Erdekspor arasındaki 8. hafta maçını misafir takım Erdekspor kazandı.
Son derece sert geçen maçta kavga eder gibi bir futbol oynandı. 
Son sıralardan uzaklaşmak isteyen Yenisanayispor ile geçen hafta aldığı Burhaniye Belediyespor galibiyeti ile gözünü liderliğe diken Erdekspor arasındaki mücadele gerçekten zor geçti.
Özellikle ev sahibi takımın sertliğe dönük futbol anlayışı çok da iyi olmadı. Aslında her iki yarıda da topu oyunu sokarak organize ataklar kurma noktasında Erdekspor`dan daha iyi görünen Yenisanayispor sertlikten öte normal oyununa dönmüş olsaydı bu maçın skor olarak sonucu da pekala değişebilirdi. Ama olmadı ve Erdekspor attığı tek golün üstüne yatarak üç puanı alıp evine dönen takım oldu.
Maçı: Ömer Aslantekin, Umut Kalkan ve Sercan Kurt hakem üçlüsü yönetti.
Yenisanayispor: Alparslan, İsmail, Deniz, Emrah, Serkan, Berat, Aykut, Orhun, Kayhan, Deniz ve Çağatay.
Erdekspor: Murat, Uğur, Çağatay, Emrah, Murat, Engin, B.Uğur, İsmail, Emre (Timuçin), Aydın (Gökhan) ve Sertaç on biri ile oynadı. Gol: 45+2 Sertaç
Oyuna Yenisanayispor başladı. İlk yirmi dakika karşılıklı ataklarla geçti. Dakikalar 20`yi gösterirken önce Yenisanayispor Erdekspor kalesi önünde tehlikeli oldu ve ardından hemen başlayan atakta bu kez Erdekspor Sertaç`la gole çok yaklaştı ama olmadı. İlk yarının son dakikalarında Sertaç yine iyi vurdu fakat kaleci Alparslan bunu önledi. Devrenin golsüz biteceği sanılırken kale önünde oluşan karambol de topa en son vuran Sertaç oldu ve o vuruş gol oldu 0-1. Devrede atılan bu golle 1-0  Erdekspor`un lehine kapandı.
İkinci yarıya Yenisanayispor yine iyi başladı ve Erdekspor kalesi önünden ayrılmadı diyebiliriz. Ama, ara sıra da olsa Erdekspor`lu ileri uç futbolcuların yaptığı kontra ataklar Yenisanayispor kalesinde tehlikeler yarattı. 
Örneğin Emre`nin vuruşunu kale içinden kafayla Serkan`ın çıkarması önemliydi. Yine Aydın`ın değerlendiremediği bir pozisyon vardı. Bu arada Yenisanayispor`un 80. dakikada bir topunun üst direkte patlaması ev sahibi takım adına kaçan önemli bir fırsattı.
Maçın yorumu:
Maçın geneline baktığımızda ev sahibi takım Yenisanayispor`un sahaya defans ağırlıklı çıktığını ve bulabileceği pozisyonlarla gol arayacağı tahmin edilen bir plandı doğrusu. Böyle de oynadı Yenisanayispor. Ancak ilk yarının sonunda gelen gol her şeyi bir anda altüst ediverdi. Emrah, Kayahan ve Çağatay bu maçta Yenisanayi`den göze çarpan oyunculardı.
Erdekspor üç puan için geldiği Balıkesir`den aldığı üç puanını iyi mücadele ederek haklı olarak aldı ve de evine döndü diyebiliriz. Ama Erdekspor bu maçta iyi bir oyun sergileyemedi. Dan duna dönük diyebileceğimiz hep uzun topları kullanmakla yanlış bir oyun tarzını benimsediklerini düşünüyorum. Özellikle kenar yönetimin oyun 0-1 devam ederken ve rakipten devamlı olarak bir baskı görürken ve hatta ileriye çıkmakta zorlanıyorken Aydın`ın oyundan alınıp yerine yine uç bölgede görevlendirilmesini pek de anlamış değilim açıkçası. Ve geçen maçlarda iyi olan ama bu maçta oyununu oynayamayan orta alan oyuncuları Emre ve Engin dışarıya alınıp ta Gökhan ortada başlamadı mesela.  B.Uğur, Sertaç ve İsmail bu haftaki maçta yıldızları parlayan oyuncular oldular. Sonuçta üç puan önemli bir kazanım olup devamı gelir diyoruz.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli