Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te 10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni

Erdek´te 10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni

Atamızı saygı, sevgi ve özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde ilçemizde düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk´ü anma töreni Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk´ün hayata gözlerini yumduğu saat 9´u 5 geçe, sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.

Törene; Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Alb. Ömer Karakaş, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Sercan Atakan, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdek Öğretmenevi Müdürü Ali Kafes yaptı.

Kafes bugün Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu ve mimarı olan Atatürk´ün ölümünün 82. Yıldönümünü anmak için toplandıklarını belirterek "Milletçe, Ulusça bir kez daha başımız sağ olsun. Onun aziz hatırası önünde ulusça saygı ve minnetle eğildiğimiz bu gün gençliğe armağan ettiği Cumhuriyet ve bağımsızlığı daha yukarılara taşımak, ilke ve hedeflerine daha çok sahip çıkmak günüdür. Vatanı ve milletini her şeyin üstünde tutan kurtuluş destanımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün vatan severliğini yalnızca askeri dehasında değil, Ülkesini yükseltmek istediği ilimin ışığında, bağımsızlığa olan tutkusunda halka olan güveninde çağdaşlaşma yolunda gösterdiği fikirlerinde görmek güneş gibi ülkesinin üzerine doğmuş mavi gözlerinde, vatana olan sevgide onu anlamak ve anlatmak gerekiyor. Mustafa Kemal ve Milli direnişin büyük kahramanları işgalcilere Türk ulusuna pranga vurulamayacağını göstermiştir.  İşte bu büyük iradenin adıdır Mustafa Kemal Atatürk.

Bugün Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk ulusunun bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. ?Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu bana kafidir? diyerek bize verdiği mesajları anlaklarımıza kazımamız gerekiyor. Atatürk´ün şu sözü ile ?Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak. ?

Veda etmeden önce Cumhuriyet´imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi saygı minnet ve rahmetle anıyorum. Çok sevdiğin Türk ulusun ve çok güvenip Cumhuriyet´ini emanet bıraktığın gençlerin sonsuza kadar seni yaşayacak ve yaşatacaktır? diye konuştu.

Tören, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli