Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´te 19 Mayıs kutlandı

Erdek´te 19 Mayıs kutlandı

Milli Mücadele´nin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs´ın 102. yıldönümünü (Covid-19) salgınından korunmak ve salgının yayılmasını engellemek sebebiyle alınan tedbirler doğrultusunda 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 102. yıldönümü tüm yurtta

Milli Mücadele´nin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs´ın 102. yıldönümünü (Covid-19) salgınından korunmak ve salgının yayılmasını engellemek sebebiyle alınan tedbirler doğrultusunda 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 102. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı.
Erdek Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 10.00´da başlayan kutlama programına Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Sercan Atakan, daire amirleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı´na İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Salman Koçu tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
Erdek Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Salman Koçu, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, 19 Mayıs´ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a ayak bastığı aziz milletimizle birlikte İstiklal mücadelesini başlattığı gün olduğunun altını çizdi.
19 Mayıs´ı esareti kabul etmeyen, hürriyetten vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen aziz milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ilk adımı olduğunu işaret eden Koçu, ?İstikbalimizin sembolü olan gençlerimizin ecdadımızdan emanet aldığımız bu vatanı daima koruyacaklarına bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına güvenimiz tamdır. Sizlerin de ´Vatanını en çok seven görevini en yapandır´ sözünü rehber edinerek çok çalışıp ileride sizlere verilecek görevleri en iyi şekilde yapacağından asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 102 yıl önce Samsun´a çıkışı ile bağımsızlık mücadelemizi başlatan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı´nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nı sevgi ve saygılarımı sunuyorum." diyerek sözlerine ekledi.
Salman Koçu´nun konuşması sona erdikten sonra, Erdek Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler ve Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi okundu.
İlçemizde milli sporcu unvanı almaya hak kazanmış öğrencilerden Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonu ve 2024 Dünya Olimpiyatları Aday Adayı Derya Sayraman, Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonu, Çoklu Branşlar Türkiye Şampiyonu ve 2024 Dünya Olimpiyatları Aday Adayı Aleyna Karaca ile 2019 Muay Thai Şampiyonu Doğa Dikmen´e ve Milli Antrenör Niyazi Gülhan´a Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy tarafından hediye takdim edildi.
19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ´Ata´nın Işığında´ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ödül kazanan öğrencilere ödülleri dağıtıldı.
Cumhuriyet Meydanı´ndaki kutlama programı sona erdikten sonra, 19 Mayıs kutlamaları saat 11.30´da dijital ortamdaki programla devam etti.
Zoom üzerinden gerçekleşen kutlama programı Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz´ün katılımları ile gerçekleştirildi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Mayıs kutlandı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli