Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te 3500 hayvana şap aşısı

Erdek´te 3500 hayvana şap aşısı

Erdek´teki büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapılacak.

Erdek´teki büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapılacak.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, Erdek´e bağlı kırsal mahallelerde bulunan 4210 büyükbaş hayvandan 3500´üne şap aşısı yapılacağını belirtirken, şu bilgiyi verdi:
?Büyükbaş hayvanlara eskiden yılda iki kez şap aşısı uygulanırdı. Şimdi, aşı uygulaması yılda üç kez gerçekleşiyor. Şimdi, şubat aşılarını yapıyoruz. Mayıs ve eylül aylarında iki kez daha aşı yapacağız.?
2016 yılı mazot ve gübre desteklemesi icmallerinin yayınlandığını vurgulayan Işıktaş, ayrıca zeytincilik konusunda eğitimlerini de sürdürdüklerini belirtirken, şunları söyledi:
?Üreticilerin ayaklarına kadar giderek, doğru gübreleme konusunda bilgiler veriyoruz. Bu arada toprak numunesi (demostrasyon) alarak tahlil yaptırmaları konusunda da onları aydınlatıyoruz. Çünkü, her toprağın özelliği ayrı olduğundan, bol verim alınması için sağlıklı şekilde tahlil çok gereklidir.?
Öte yandan, Erdek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nün denetimi altında, Erdek´te, Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi(BAGİS) kapsamında 188 balıkçı teknesinin bulunduğu öğrenildi.
Haber : Önde Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek 3500 hayvana aşısı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli