Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdek´te 400 dolayında kayıtsız tekne var

Erdek´te 400 dolayında kayıtsız tekne var

Erdek ve yöresinde 400´e yakın faturasız, C uygunluk belgesiz özel tekne bulunuyor.

Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, şu bilgiyi verdi:
?2011 yılında çıkan ?Bağlama Kütüğü Yönetmeliği´ne göre yeni teknelerin C uygunluk belgesi almaları gerekiyor. Faturası olsa bile bu tekneleri kayıt altına alamıyoruz. Yine hiç ruhsatı olmayan tekneler de var. Tabii onlar da kayıtsız durumda. Yaklaşık üç yıldır, bu durumda bulunan tekneler için af çıkmasını bekliyoruz.?
Liman başkanlığı olarak çok çeşitli işlemler yaptıklarını aktaran Yıldırım, ?Yeni yönetmelik gereğince teknelerin artık yalnız bağlı oldukları yerlerden değil, her yerden alım-satımları, ruhsat değişimleri liman başkanlıkları aracılığıyla yapılabiliyor? dedi. 

eçtiğimiz günlerde Erdek´te, gırgırlar(büyük balıkçı tekneleri) için telsizci ve balıkçı gemicisi kaptanlığı sınavı yaptıklarını belirten Yıldırım, ?Çok kişi bu sınava girerek başarılı oldu? diye konuştu.
Erdek Limanı´nın en büyük sorununun limana gelen büyük tonajlı araçlar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, ?Erdek´in 34 bin olan kış nüfusu, yaz aylarında 200 binleri buluyor. Büyük tonajlı araçlar, yaz aylarında geçtikleri caddelerde tehlike yaratıyor. Erdek´in bir an önce çevre yoluna ihtiyacı var? dedi.

Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli